Giresun’da daha önce ulusal basına “İlimizle ilgili olumsuz haber yapmayın, buradan kazanacağınız parayı ben vereyim” ifadelerini kullanan Vali Dursun Ali Şahin’in bu sefer yerel bir gazeteyi ziyaretinde yaptığı açıklamalar ile dikkat çekti.

Giresun’un Bulancak ilçesinde yayın yapan Egemen Gazetesi'ni beraberinde Bulancak Kaymakamı Tayfur Elbasan, Belediye Başkanı Kadir Aydın, İl Özel İdare Genel Sekreteri Mehmet Emür, AK Parti Bulancak İlçe Başkanı Hamit Karaoğlanoğlu, İl Genel Meclisi üyeleri Recep Hıdır, Abdüsselam Çağrıcı, Bulancak KÖYDES Müdürü Necati Apaydın, İl Milli Eğitim Müdürü Necati Akkurt ile birlikte ziyaret eden Vali Dursun Ali Şahin'in “Bakın devletin ve milletin aleyhinde haber yapmayın, aksi takdirde Valiliğin resmi ilanları engelleme hakkı vardır, biz de gereğini yaparız” şeklinde ifadeler kullandığı belirtildi.
Konuyla ilgili açıklama yapan Gazete Egemen Genel Yayın Yönetmeni Namık Baltaoğlu “Bize sayın Valimizin ziyareti ne kadar sevindirdiyse o kadar da üzmüştür. Valimizin ziyaret esnasında yerel gazetelerin sorunlarını gündeme getirip sormasını beklerken, tek cümle ile böyle tehdit vari uyarılarda bulunmasından dolayı üzüldük” dedi.

Vali Şahin ise konuyla ilgili yaptığı açıklamada, sadece tek o gazeteyi kast etmediğini, genel anlamda bütün gazeteleri kastettiğini ifade ederken, devletin ve milletin aleyhinde haber haber yapan gazetelerin devlet isterse ilanını kesebileceğini söyledi.

Vali Şahin daha önce de bir basın toplantısında basın mensuplarına “Giresun'u kötüleyen şeyleri yazmayın. Giresun'un aleyhine olan şeyleri genel basına taşımayın. Bu içimizde kalıyor. Kol kırılır, yen içinde kalır. Efendim, 'Cenazeyi derme çatma teleferikle karşıya geçirdiler' bunu haber yaptınız. İyi mi oldu. Belki sen oradan 3-4 puan ya da 400-500 lira aldın. Ben vereyim sana o parayı, yazmasan. Giresun'u Türkiye'ye olumsuz yansıtmasan" ifadeleri kullanmıştı.