Trabzon Valisi Yücel Yavuz ile ilgili kamuoyunda bugüne kadar duyduğum, konuşulan birkaç sözü burada kaleme almak istedim.

Dobra adam, tavizsiz biri, olayları her yönüyle irdeliyor, her konuda birinci önceliği devletin ve Trabzon’un çıkarları, şovenist değil, hızlı kararlar alabiliyor, güler yüzlü, iş dünyasına önem veriyor, üretken v.b.

Bunun gibi birçok övgü dolu sözlerin yanında sadece 1 siyasetçi, o da iktidar partisine mensup. Sorusu şu oldu. Hangi ilden milletvekili adaylığına hazırlanıyor.

İşte bizim en büyük sıkıntımız bu, başarıya bir kulp takmak, hemen arkasında farklı bir şey aramak.

Yine bir ziyaretteyiz, Trabzon Valisi Yücel Yavuz’un aklında bir şey var belli, oturduğu yerden kalktı ve şu KOSGEB’e bir gideyim dedi.

Hayırdır, yeni bir proje mi, kredi işi mi var diye sorunca.

Dedi ki, ‘Şu 50 bin lira kredi verdiğimiz kişilere bakalım, kimlere verdiler bu paraları, alanlar ne için harcayacak, hakkaniyetli dağıtıldı mı, bu parayı alanlar ne yapacak, gerçekten ihtiyacı olana mı vermişler’ deyince.

Herkes ‘Helal olsun’ dedi. Evet biz böyle valiler istiyoruz.

Yine bir işadamı anlatıyor, ‘Valilikten aradılar, Trabzon Valisi ziyaretinize gelecek’.

Şaşırdık. Vali beyle bizim ne işimiz var diye düşündük. Geldi, çalışanlarımızla tokalaştı, selamlaştı, kolaylıklar diledi, bizimle oturdu 1 saat sohbet ettik.

Sıkıntılarımızı dinledi, bazı meselelerle ilgili birkaç bölge müdürü ile kurum amirini aradı.

Bugüne kadar seçimler öncesi hariç bir tane siyasetçi kapımızı çalmadı, bir tane yerel yönetici telefonla bize arayıp nasılsınız demedi. Sadece ama sadece yardım yapılacak para istediler, işe adam alınacak torpil istediler.

Trabzon Valisi Yücel Yavuz işte bu yönleriyle taktiri hak eden bir isim bence.

Kulak misafiri olduğum bir toplantıdan da söz etmeden geçemeyeceğim.

Bir kurum sorumlusu ‘Trabzon bu anlamda yetersiz’ deyince Vali Yavuz ‘Bunlar bizim içimizde konuşacağımız ve çözeceğimiz şeyler, sen bu yetersizliği çözemeyeceksen neden yıllardır o makamdasın, biz neden buradayız, bugüne kadar bizlere iletmediğin bu konuyu şimdi basının önünde dile getirip neden şehrimize zarar verecek kamuoyu oluşturulmasına zemin hazırlıyorsunuz’ diye çıkıştı.

Evet aslında olması gereken bu, bize böyle valiler lazım. Bize böyle yerel yöneticiler lazım, verdiği üç kuruşluk yardım önünde gülerek poz verecek siyasetçilere, yerel yöneticilere ihtiyacı yok bu şehrin.

Sorun çözebiliyor musun, bir işadamının derdine derman olabiliyor musun, esnafın çayın içip kimsesizin duasını alabiliyor musun.

Trabzon’a zarar verecek söylemlerle partini ve şehri rezil eden yöneticilerine vali beyin kurum müdürüne söylediğini söyleyebiliyor musun.

Dilerim Trabzon Valisi Yücel Yavuz’un başarısı, bu gerçek bir Trabzonlu gibi şehre her yönüyle sahip çıkışı birilerinin zoruna gitmez.

Dilerim tahmin ettiğim ve önceden yaşadığımız şeyler olmaz.

Yücel Yavuz böyle devam ettiği sürece Trabzon’da kamuda ve özel sektörde bir şeylerin hızlıca değişeceği inancındayım.

Olmaz ama Trabzon ile ilgili şehre zarar verecek her kararında da karşısında olacağımı belirtmek istiyorum.

Eşi Şengül Yavuz’dan da bahsetmemek olmak. Çünkü o da bazı vali eşleri gibi evinde oturup, günler, çaylar yemekler tertip edebilirdi. Ama o nerede bir öksüz, nerede bir yetim, nerede bir yardıma muhtaç, nerede bir sosyal sorumluluk projesi, nerede kadınlara yönelik bir istihdam projesi var bakıyoruz orada.

Trabzon’da taş üstüne taş koyan herkese olduğu gibi Sayın Yücel Yavuz ile eşi Şengül Yavuz’a gönülden teşekkür ediyoruz.