Vali Yavuz’u üniversiteye gelişinde Karadeniz Teknik Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Süleyman Baykal, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Şevki Hakyemez, Prof. Dr. Asım Ören ile Genel Sekreter Doç. Dr Halil İbrahim Okumuş karşıladı.
Yüksek öğrenim kurumlarının, bir ülkenin geleceği için çok önemli kurumlar olduğunu belirten Vali Yavuz, “Üniversiteler, bulundukları ilin ve o ilin bağlı olduğu ülkenin, ekonomik ve sosyal kalkınmasında çok önemli rol üstlenmektedir. Altmış yıla yakın bir geçmişi ile KTÜ mezun ettiği insan gücü sayesinde ülkemizin kalkınmasına ve yönetimine büyük katkı sağlamıştır. Kuruluşundan bu güne kadar bu bilim yuvasında görev yapan değerli akademisyenler ile diğer personellere teşekkür ediyorum. Vefat edenlere rahmet, hayatta olanlara uzun ömürler diliyorum” dedi.
Son günlerde yaşanan olaylara da değinen Vali Yavuz, “Ülke olarak sıkıntılı bir süreçten geçmekteyiz. Tam da bu noktada akademisyenlere çok önemli görevler düşmektedir. Adalete ve liyakata önem vermeliyiz ve çalışmalarımızı en az bir kat daha artırmalıyız. Sorunlarımızı hep birlikte çalışarak aşacağız. Bundan sonra herkes işini en iyi şekilde yapmalıdır. Unutmayın ki her şeyin başı da sonu da insan unsuru ile ilişkili. Bu nedenle eğitim kurumlarımız, milli ve manevi değerlere sahip, bilgi ile donanmış gençler yetiştirmelidir” ifadelerini kullandı.