Valilik Toplantı salonunda yapılan "İl İdare Şube Başkanları" toplantısında, Kamu kurumlarının İl Müdürleri ile bir araya gelen Vali Mayda, ildeki yatırım ve hizmetleri takip etmek üzere toplandıklarını söyledi. Toplantının basına açık bölümünde kurum müdürlerine çalışma ilkeleri hakkında bilgi veren Vali Mayda, özellikle "vatandaş memnuniyeti" konusu üzerinde durdu.
Bütün kurumlardan vatandaşlarla ilişkilere önem vermesini isteyen Vali Mayda, "Vatandaş memnuniyetini esas alan bir yaklaşım, bir hizmet anlayışı ile çalışacağız. Güler yüzlü bir yaklaşım vatandaşlarımıza sergileyeceğiz. Dilekçe hakkının kullanımı ile ilgili kanun hükümlerini hassasiyetle riayet edeceğiz. Vatandaşlarımızdan veya başka tüzel kişilerden gelen dilekçelere 30 gün içerisinde cevap vererek, olumlu veya olumsuz dilekçeyi cevaplamış olacağız. Oluyorsa gereği yapılacak, olmuyorsa niçin olmadığı vatandaşımıza yazılı olarak bildirilecek. Bilgi edinme hakkı kanununda yazılı bazı sınırlamalar var. O tür kısıtlamalara girmeyen konularda bilgi edinme hakkının kullanımına kamu kuruluşlarımız destek olacaklar. 15 gün içerisinde cevap verecekler. Tek adımda hizmet uygulamalarına bütün kamu kurum ve kuruluşlarımız riayet edecekler. Etkili bir hizmet sunulmasına yardımcı olacaklar" dedi.
Kamu kuruluşları arasında koordinasyona dikkati çeken Vali Mayda, olmazsa olmaz ilkelerden birisi olarak koordinasyonu vurguladı. Olumsuz anlamdaki bürokrasiye sıfır tolerans göstereceklerini kaydeden Vali Mayda, şöyle konuştu: "Tırnak içerisinde söylüyorum bürokrasi kamu hizmetlerini yürüten ekip demektir teknik anlamıyla. Olumsuz anlamda da kullanılan işleri geciktiren bir anlayış var ama biz bunu benimsemiyoruz. Bütün birimlerden talebim; işleri birebir takip edeceğiz, diğer kurumlarla işbirliğine gideceğiz. Yazdık, cevabını bekliyoruz anlayışını istemiyoruz. Hizmetler etkin bir şekilde ve zamanında yapılsın istiyoruz" diye konuştu.
Toplantıya İl Jandarma Komutanı Albay Şerafettin Yılmaz, Vali Yardımcıları Armağan Önal, Cahit Karatepe, Emniyet Müdürü Hüseyin Ümit Yüksel ve kamu kurumlarının müdürleri katıldı.