61SAAT HABER SERVİSİ -  İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın bir süre önce, “Kısa zamanda çıkacak” dediği Valiler Kararnamesinin önümüzde ki aylarda yayınlanacağı kaydediliyor. Ankara kulislerinden yansıyan bilgilere göre Valiler Kararnamesi, bugüne kadar Türkiye’de çıkan en kapsamlı ‘Valiler Kararnamesi’ olacağı kaydediliyor. 

Toplamda 38 ili kapsayacağı ileri sürülen kararnamede Trabzon’un da yer aldığı gelen iddialar arasında.

Daha önce 61saat.com kulislerinde dile getirdiğimiz Veliler kararnamesi hazırlandı. Çık kısa sürede açıklanması bekleniyor. Trabzon Valisinin Aydın'a Aydın valisinin Trabzon'a geleceği Ankara kulislerinde net ifadelerle konuşulan konular arasında yer aldığı kaydedildi.

Hatırlanacağı üzere bir süre önce İçişleri Bakanı Efkan Ala’da Valililer Kararnamesi ile ilgili olarak Milliyet Gazetesine şu açıklamayı yapmıştı:
“ (Valiler ve emniyet müdürleri kararnamesinde sorun olduğu söyleniyor) Hazırlıklarımızı yaptık, kısa zamanda çıkacak. Çapı ortanın üstünde olabilir. Valiler için söylüyorum. Emniyet müdürlerine henüz vaziyet etmedim. Ortalık da bazı spekülasyonlar var, külliyen yalan. Gerçek dışı. Bizim vaktimiz yok. Biz herkesin ne olduğunu biliyoruz. “

Öte yandan daha önce bir çok siyasi olayla ilgili önceden iddiada bulunan ve bu iddiaların bir çoğu da gerçek çıkan ünlü sosyal medya hesabı Başkantçi'den kararnamenin yakında çıkacağı yönünde paylaşımlar gelmesi de bu iddiaları güçlendirdi...