Karadeniz Teknik Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen programa Vali Yücel Yavuz’un yanısıra Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor İşleri Daire Başkanı Rasim Arı , KTÜ Rektörü Prof. Dr. Süleyman Baykal, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan vekili Seyfullah Kınalı, bürokratlar , çok sayıda öğrenci ile vatandaş katıldı. 
 
Saygı duruşu ve İstiklal Marşıyla başlayan programda şehitler için Kuran_ı Kerim okundu. Kum sanatçısı Veysel Çelikdemir’in 15 Temmuz gecesi şehit olan vatandaşların anısına yaptığı gösteri izleyenlerin beğenisini topladı. 15 Temmuz gecesini yaşayan gaziler Ahmet Yasin Kasarcı, Ayla Kasarcı, Yaşar Yaldız ve Yusuf Özgün o geceyi anlattılar. 
 
Vali Yücel Yavuz, 15 Temmuz gecesi ile ilgili olarak Türk Milletinin büyük bir destan yazdığını belirterek” Bir milletin şer odaklarına karşı nasıl kenetlendiğini ve nasıl tek vücut olduğunu 15 Temmuz gecesi bizlere göstermiştir. Vatanına, bayrağına  ve toprağına sahip çıkmak için bu millet hiçbir tereddüt göstermeden tankların önüne yatarak kendilerini bu hain girişime siper etmişlerdir.15 Temmuz’u asla  unutmadık, unutturmayacağız “ dedi. 
 
Valimiz Yücel Yavuz 15 Temmuz gecesini anlatan gazilerimize ve demokrasi şehidimiz Samet Uslu’nun ailesine  teşekkür ederek bayrağımızı hediye etti. 
Programın icrasında emeği geçenlere ve katılan herkese teşekkür etti.