Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar dün beraberindeki daire başkanları ve birim amirleri ile Van'ın merkez mahallelerini gezerek yapılmakta olan hasar tespit çalışmalarını yerinde inceledi. Van'daki muhtarların ayakta alkışlandığı Bayraktar, muhtarlara prefabrik büroları müjdeledi ve bazılarına bilgisayar dağıttı.

KORUMASIZ GEZİYOR

            Van'daki ziyaretlerde zaman zaman duygusal anlarda yaşanmıyor değil. Bakan Bayraktar Vanlılar'a her türlü desteğin verileceğini ve kimsenin mağdur edilmeyeceğini söylerken aldığı hayır dualarıyla da duygu dolu anlar yaşıyor. Her bakan ve zaman zaman milletvekillerinn bile korumalarla gezdiği Van'da Bakan Bayraktar peşindeki koruma gezdirmiyor. Gelen korumalarıda geri gönderiyor.

4 TRABZONLU İSİM İLE VAN BAŞTAN İNŞA EDİLECEK

            Van'ı baştan sona yeniden inşaa edecek 4x4'lük kadroda Trabzonluar'dan oluşuyor. Hasar tespit çalışmalarının iki hafta sonra sona ereceği Van'da modern köylerle birlikte 15 binden fazla yeni konut inşa edilecek. Türkiye'deki müteahhitlerde Van'da büyük sınav verecek. Bu inşaatları koordine edecek 4 Trabzonlu isim ise şunlar:

1. Çevre ve Şehircilik Bakanı, Ak Parti Trabzon Milletvekili Erdoğan Bayraktar

2. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yapım Daire Başkanı, İller Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Serencam

3. TOKİ Projeleri ve Araştırma Dairesi Başkanı Mustafa Levent Sungur

4. AFAD İyileştirme Daire Başkanı Gökhan Çebi