61SAAT HABER SERVİSİ - ORC Araştırma Şirketi, 12-26 Temmuz tarihleri arasında 30 Büyükşehirde toplam 26 Bin 800 kişi ile Yüz yüze ve CATİ (Bilgisayar Destekli Telefon Görüşmesi) yöntemiyle seçmenin nabzını tuttu.  Nabzı tutulan şehirler arasında Trabzon’da yer alırken araştırmada ilginç sonuçlar çıktı.

Trabzon’da kaç kişi ile bu araştırmanın yapıldığı henüz bilinmezken, vatandaşlara 2 soru yöneltildi:

“Bu Pazar yerel seçim olsa, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanlığı için oy vermeyi düşündüğünüz parti hangisidir?”

“Trabzon Büyükşehir Belediyesi hizmetlerinden ve Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’ndan memnun musunuz?”

Bu sorulardan ilkine vatandaşlar yüzde 57.4 ile AK Parti diye yanıt verirken, CHP’nin oy oranı yüzde 20.1’de, MHP’nin oy oranı ise yüzde 19.5’de kaldı.

Ancak bu sonuçlarla, Trabzon Büyükşehir Belediyesi hizmetlerinden mennun olmayan vatandaş sayısında dikkat çekici değişiklik var.
Belediyenin hizmetlerinden memnun olanların sayısı yüzde 51.3’de kalırken memnun olmayanların sayısı ise yüzde 45... Fikir belirtmeyenlerin yüzdesi 3.7...

Bu sonuçlardan da anlaşıldığı üzere AK Parti’ye oy verecek yüzde 6’lık bir kitlenin Büyükşehir Belediyesinin çalışmalarından memnun olmadığı görülüyor.