Vatandaşını yaşat ki devlet yaşasın, her yapılan hizmet vatandaşın refah ve mutluluğu içindir düşüncesiyle, fırsat buldukça köylerde, ücra köşelerde yaşayanları bulup ziyaret eden Vali Kızılcık bu ziyaretlerde vatandaşımızın memnuniyeti beni mutlu ediyor dedi. Sürmene ilçesi Karacakaya Köyü’nde tarihi ahşap bir evde ikamet eden karı-koca 2 kişilik ailenin tüm işlerini 88 yaşındaki Muzaffer amca yapmakta çünkü eşi yatalak hasta. Mütevazi bir hayat sürdüren aile karşılarında Vali Kızılcık’ı görünce şaşkınlığını gizleyemedi. Yatağında yatan yaşlı ninenin hal hatırını soran Vali Kızılcık kendisinden bir talebi olup olmadığını sordu. Ayağa kalkamadan elini tutan yaşlı nine “Sağol oğlum bir şey istemiyorum. Allah sizden razı olsun. Allah uzun ömürler versin.” dedi.

Devlet olarak vatandaşın her derdiyle ilgilenmekte olduğunun vurgusunu yapan Vali Kızılcık; “Vatandaşımız var olduğu, mutlu olduğu, refaha kavuştuğu sürece devletimiz de varolacaktır. Devletin tüm imkânları bunu başarmak için seferber edilmiştir. Yoğun işlerimin arasında, böyle köşede bucakta kalmış, uğrayanı az olan vatandaşlarımızı bulup onların hal hatırını sormaya çalışıyorum. Onlarla dertleşince mutlu oluyorum. Fırsat buldukça bu uygulamaya devam edeceğim.” dedi. Muzaffer amcanın bir isteği olup olmadığını soran Vali Kızılcık “ Sağol evladım Allah sizleri başımızdan eksik etmesin, hiçbir isteğim yok.” cevabını aldı.

Muzaffer Akçay Vali Kızılcık ile sohbeti esnasında terör örgütü ve onun destekleyicilerine de mesaj yollamayı ihmal etmedi. Bu konuda, yaşına rağmen onlarla mücadele etmek istediğini ifade eden Muzaffer amca “Bu güzel memleketimizde huzurlu bir şekilde kardeşçe yaşamak varken bizlere bu sıkıntıları yaşatanları nefretle kınıyorum.” Bu esnada orada bulunan asker ve polisleri işaret ederek de “Bak bunların ne günahı var ki onlara kurşun sıkıyorlar. Yaşıma, elverişsiz sağlığıma rağmen onlarla savaşmak istiyorum. Allah onları kahretsin.” dedi.

Bunun üzerine Vali Kızılcık “Muzaffer amca sen hiç merak etme sizler ve devletimiz var olduğu sürece o hainler amacına ulaşamayacaktır. Sen müsterih ol onlara verecek bir milim toprağımız yok” dedi. Vali Kızılcık Muzaffer amca ile hatıra fotoğrafı çektirip vedalaştı.