İl Başkanı Haydar Revi ile uzun süre sohbet eden Koç, “Trabzon ve ülkemiz için yola çıktık” dedi.

DAVANIN İÇERSİNDEYİM

Başvurusunun ardından açıklamalarda bulunan Koç şunları söyledi: “Ben Refah Partisinden beri bu davanın içersindeyim. Ak Parti’nin de kurulduğu günden itibaren içersindeyim. 2004-2007 yılları arasında İstanbul il genel meclisi üyeliği ve Sanayi ve Ticaret komisyon başkanlığını yaptım. Daha sonra 2 dönem İstanbul 1. Bölgeden aday adalığı yaptım. Şimdi aday adayı olarak başvuruda bulundum.”

İŞ HAYATI, STK VE SİYASETİ BİR ARADA GÖTÜREN BİR İSİMİM

“İstanbul Teknik Üniversitesi Denizcilik fakültesinden mezun oldum. STK’lar içersinde sürekli bulundum. Piri Reis Denizcilik Vakfının son 5 yıldır başkanıyım. Denizcilik alanında çalışmalar yapan bu vakıfta da önemli işlere imza attık. Deniz  Ticaret Odasında Deniz Komitesinin başkanlığını yürüttüm bir süre. Trabzonlu Sanayici ve İş adamları üyeliğim devam ediyor. İş hayatı, STK ve siyaseti bir arada götüren bir isimim.”

ŞEHRİN EKONOMİK, SOSYAL, KÜLTÜREL VE TİCARET ALANDA DİZAYN EDİLMESİ GEREKMEKTEDİR

“Yurt içersinde ve yurt dışında pek çok çalıştaya katıldım. Bu dönem de bu birikimlerimi Trabzon adına kullanmak istedim. Şehrin istihdamına katkı sağlamak için birikimlerimi doğduğum büyüdüğüm yetiştiğim Trabzon için değerlendirmek istedim. Bu şehir için hayallerim ve beklentilerim çok fazla. Trabzon sıradan bir yer değil çok özel bir yer. Burasının özellikle büyükşehir olmasından sonra yüzyıllar sonrasına hitap edecek şekilde ekonomik, sosyal, kültürel ve ticaret alanda dizayn edilmesi gerekmektedir. Bu alan da çalışmalarımı sürdüreceğim.”

BİZİ YILDIRMAYA ÇALIŞIYORLAR

“Bunların yanı sıra son zamanlarda yaşadığımız terör olayları ve ülkedeki siyasi istikrarsızlık sayın kurucu genel başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın koymuş olduğu 2023 hedefleri son zamanlarda pek dillendirilemiyor çünkü diğer meselelerle birlikte bizi yıldırmaya çalışıyorlar. Siyasi istikrarsızlığın oluşmasını isteyenler terörü yeniden hareketlendirdi. Türkiye’nin 2023 hedeflerini ötelemesini istiyorlar. Ben şunu söylüyorum; Türkiye 2023 yılında 500 milyar dolar ihracat hedefini, 20 milyarlık milli geliri yakalayamazsa siyasi istikrasızlık ve terör belası ülkemizin başından gitmeyecektir. Bu tür sıkıntılarla başa çıkabilmemiz için bir liderimiz olması gerekiyor. Bunun için ne gerekiyorsa yapılmalı. İş dünyasının geliştirilen her projeye destek verilmeli ama özellikle de parlamentoda iş dünyasının da çok iyi temsil edilmesi gerekiyor. İş hayatında, STK hayatında birikimleri olan kişiler gerekmektedir. Ben de bu anlamda birikimlerimi Trabzon ve ülkem için harcamak istiyorum. Bana bu imkan verilirse elimden gelenin en iyisini yapmak için çalışacağım.”