Trabzon İl Milli Eğitim Müdürlüğü binası önünde toplanan veliler, çocuklarının öğretmenleri Sema Kutrup’un Aydınlıkevler İlköğretim Okulu’ndaki görevinden alınarak başka bir okulda görevlendirilmesine tepki gösterdiler. Norm kadro atamaları sonrasında öğretmenlerinden ayrılmak zorunda kalan öğrenciler, anne ve babalarıyla Hükümet Konağı'nda bulunan Milli Eğitim Müdürlüğü önünde toplanıp, ’Öğretmenlerimizi isteriz’ diyerek tepkilerini dile getirdiler.

Veliler adına konuşma yaparak öğretmenlerini geri istediklerini dile getiren 1-H sınıfı veli temsilcisi Fatma Birinci, “Öğrencilerimiz çok küçük, daha birinci sınıftalar ve sık sık öğretmenlerinin değiştirilmesine hazır değiller. Biz Sema Kutrup öğretmenimizden çok memnunduk, tekrar öğrencilerimizin öğretmeni olmasını istiyoruz” dedi.

1-H sınıfı öğrencilerinden 6 yaşındaki Ali Furkan Kesat ise öğretmenlerine alıştıklarını söyleyerek “Öğretmenimizi çok seviyoruz, yeni gelen öğretmenimize alışmamız çok zor olacak. Artık öğretmenimizin gitmesini istemiyoruz. Öğretmenimize çok alışmıştık, okulumuz bitene kadar onunla çalışmak istiyoruz” diye konuştu.

Veliler daha sonra öğrencileriyle birlikte İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne giderek öğretmenlerini geri istediklerine dair dilekçe bırakarak müdürlük binasından ayrıldılar.