Trabzonlu ünlü sanatçı, kuzeyin oğlu Volkan Konak, 61saat.com’a özel açıklamalarda bulundu. 61saat.com’un yeni yayın hayatına başlamasından dolayı çalışanlarımızı kutlayan Konak, çarpıcı açıklamalarını yaparken hayat dersi de verdi.

 

İŞTE KONAK’TAN İLGİNÇ AÇIKLAMALAR

 

Volkan Konak, söze şu ifadelerle başladı.

 

“Yarimin yanağından başka, her şeyim ortak.”

 

Ve şöyle devam etti;

“Benim malım mülküm param var, değil mi..? Yok aslında. Ben onların kiracısıyım. Yarın öldüm. Ne olacak? Şimdi birileri diyor ki ağabey şurada daire aldım. Şuradan arsa aldım. Şuradan çiftlik aldım. Araba aldım. Özelliği şöyle böyle. Yok yahu. Ne aldın. Sen onu ömrün kadar kiraladın kardeşim kiraladın. Dünya malı dünyada kaldı. Ömrün kadar kullandın. O nedenle ben malımı da mülkümü de paramı da böyle kabulleniyorum. Volkan, şöhreti de parayı da ömrün kadar kiraladın. Öldükten sonra bir tek değerin var, türkülerin bestelerin. Onun için diyorum ya yarimin yanağından başka her şeyim ortak”

 

TRABZON GERİLİYOR

 

Volkan Konak Trabzon’un Cumhuriyet’ten bu yana son 20 yılının en geri halini yaşadığını belirterek şunları söyledi;

 

            “Denize küsmüş bir sahil. Sanatını terk etmiş bir şehir. Milli kimliğinden uzaklaşmış bir ruh hali. Şehircilik anlayışı ile felç olmuş bir Trabzon. Sanatçısını dışlamış, hoşgörüsünü kaybetmiş bir şehir. Kim yaptı bunu. Trabzon’u yönetenler ve siyasetçiler. Sosyal, siyasal ve maddi ranta Trabzon’u kurban edenler. Benim bazı çıkışlarımı bazı kafalar anlamadı. Sonra beni de Trabzon düşmanı ilan etti. Yahu, ben Trabzon sevdalısıyım. Adam Ganit’ya inmemiş. Adam musiki cemiyetlerinde ortama karışmamış. Adam Trabzon’un, yazın sanatına bulaşmamış. Sanatçısını tanımamış gelmiş, Trabzon adına ahkam kesiyor. Son dönemlerde Faruk Özak’ın çabalarını takdir ettim ve ediyorum. Ama o da küstü her halde kabuğuna çekildi.”

 

İÇİNDE SEVDA OLMAYAN ŞEY BENİMLE OLAMAZ

            Volkan Konak bir sevda adamı olduğunu de ifade ederek şunları söyledi;

“İçinde sevda yoksa ben orada olmam. Trabzon bir sevda şehridir. Onun bu özelliğini yok etmeye çalışanlara karşı savaşacağım. Sırtını denize dönen adamların olduğu Trabzon ne siyasette, ne sporda ne de sanat ve kültürde bir adım ileri gidemez, gidemiyoruz işte. Yaylaya asfalt yol yapan mantık, yaylaya beton çok katlı binalarda dikti.Trabzon’u arabeskleştirenlerden nefret ediyorum. Ama her şeye rağmen Trabzon’da sevda direniyor. Bizde o sevdadan nemalanıyoruz. O nedenle türkülerimde biz varız, Trabzon var. Türkülerimle isyan ediyorum”