Van 100. Yıl Üniversitesi Sanat Tarihi 3. sınıf öğrencisi olduğu öğrenilen Yeşim Çetir tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Genç kız için Ordu’nun Çatalpınar ilçesi Göller Merkez Camisi’nde öğle namazına müteakip cenaze namazı kılındı. Çok sayıda kişinin katılımıyla kılınan cenaze namazının ardından cenaze, Yukarı Mahalle’de bulunan aile kabristanlığında toprağa verildi.

“Mahkeme süreci devam ediyor”
Baba Hayrullah Çetir çok üzgün olduğunu belirterek, “6 yıldır mücadelemizi devam ettiriyorduk. Son görevimizi yapmak için cenaze törenindeyiz. Mahkeme süreci İstanbul, İsveç ve Amerika’da olmak üzere 3 ayrı yerde devam ediyor. Takibini itina ile yapacağım. Bu tür talihsizlikler artık yaşanmasın, bazı insanlar veya bazı doktorlar için ibret olmuş olabilir bu durum. Dünyada kızımın durumu tekti. Biz yaşaması için çok mücadele ettik. 6 yılımızı verdik. Takdiri ilahi olarak değerlendiriyoruz, kızımın Allah mekanını cennet eylesin” ifadelerini kullandı.

“Yanlış bir ameliyat hayatını mal oldu”
Talihsiz Yeşim’in amcasının oğlu Cemal Çetir ise “El içi terlemesinden dolayı yapılan yanlış bir ameliyat hayatını mal oldu. İsveç, Amerika ve İstanbul’da birçok kez hayatının kurtarılması için ameliyatlar gerçekleşti fakat maalesef olmadı. Yıllardır tedavi gördü ve maalesef kurtulamadı” dedi.