61SAAT HABER SERVİSİ-Trabzon’un Yıldızlı Mahallesi Çadır Dağı Mevkiinde 2012 yılında yapılan TOKİ konutları ile beraber  yapılan Aile Sağlığı Merkezi bu tarihten beri hiç açılmadı. Sağlık Bakanlığına devri yapıldığı kaydedilen merkezin çürümeye terk edildiği kaydedilirken bölgede yeterli nüfus olmadığından dolayı hizmete sokulmadığı kaydediliyor. 
Aile Sağlığı Merkezlerinin açılmaları için bulundukları bölgede en az 4 bin nüfus olması gerektiği kaydedilirken bölgede ise bu rakama ulaşılmadığı ileri sürüldü. 
Hiçbir personelin atanmadığı ve atıl vaziyette kaderine terk edilen bina adeta ayakta çürüyor. TOKİ’nin diğer konutları ve çevredeki başka yerleşimlerle birlikte 7 bin nüfusun yaşadığı bölgede vatandaşların Aile Hekimlerini farklı bir noktada tercih etmelerinden dolayı da bölgede 4 bin nüfusa ulaşılmadığı ifade ediliyor. 

Fakir aileler için yapılan TOKİ konutlarına bölgenin uzak olmasından dolayı yaşanan ilgi azlığı nedeniyle burada diğer kurumlara da bu şekilde etki ettiği kaydediliyor. Bölgede TOKİ Konutlarında oturanlar Sağlık İl Müdürlüğü çalışanların sadece Sağlık Merkezini devralmak için burasının kilidinin açıldığını onun haricinde kilidin hiç açılmadığını kaydetti. 

Ancak burada yeterli nüfus olmaması, sağlık malzemeleri için ekstra yatırım gerekmesi nedeniyle de Sağlık Merkezinin açılma ihtimalinin zor olduğu kaydediliyor.