Toplumların geleceklerini belirleyen eğitim ve öğretimin çok kutsal bir görev olduğunun altını çizen TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, 24 Kasım öğretmenler günü nedeniyle yayımladığı mesajında, ağır ve yüksek sorumluluk isteyen öğretmenliğin toplumların gelişmesi ve kalkınmasında en temel itici güç olduğunu ifade etti.

Milletler ve cemiyetler arasında büyümek ve gelişmek arzusu olan Türkiye’nin de eğitim ve öğretime gereken önem ve hassasiyeti göstermesi gerektiğini savunan Hacısalihoğlu şöyle devam etti: “ Bilgi cahili olan toplumların yarınları karanlıktır, köleliktir, esarettir.  Eğitim ve öğretim bir toplumun sadece gelişmesi ve kalkınması için önem arz etmez aynı zamanda varlığının baki olabilmesinin de en kuvvetli sebebidir.”

Cumhuriyetin kuruluşu ile ulu önder Atatürk’ün eğitim ve öğretime verdiği önemin bugünkü Türkiye’nin oluşumunu sağladığını vurgulayan Hacısalihoğlu, “ Atatürk hepimizin başöğretmenidir. Harf devrimi ile açtığı aydınlanma yolunda ilerleyen Türkiye’de öğretmenlerimiz yarının gençlerini yetiştirirken de o günkü bilinçle hareket etmelidir.  Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. Yılının kutlanacağı 2023 hedefleri ancak Türkiye’nin fedakar öğretmenleri ile başarılacağı unutulmamalıdır. ”şeklinde konuştu.

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası ve iş dünyası camiası adına başta Trabzon’da olmak üzere yurdun dört bir yanında zor şartlarda görev yapan fedakar öğretmenlerin 24 kasım öğretmenler gününü sevgi, saygı ve şükranla kutladığını sözlerine ekledi.