Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Trabzon İl Koordinasyon Kurulu, 19 Eylül Mühendis, Mimar ve Şehir Plancıları Dayanışma Günü dolayısıyla, basın açıklaması yaptı.

Ata Park'ta bir araya gelen birliğe bağlı oda üyeleri adına açıklama yapan Mustafa Yaylalı, 19 Eylül 1979'da mimar, mühendis ve şehir plancılarının yaşam koşullarının iyileştirilmesi için bir günlük iş bırakma eylemi yapıldığını belirterek, "19 Eylül'ü dayanışma günü olarak ilan edişimizin bugün ikinci yılındayız. Dayanışma günümüzü tarihsel anlamının yarattığı güzellikler üzerinden mesleğimiz, halkımız, vatanımız ve ülkemiz için kutlamayı çok ama çok isterdik" dedi.

Yaylalı, mühendis, mimar ve şehir plancılarının meslek hayatlarında sorunların büyüdüğünü vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Mesleğimiz, piyasanın bir piyonu haline getirilerek kamusal yöne ve niteliği aşındırılmaktadır. Odalarımızın ve birliğimizin kamusal yarar niteliğinde olan yetkileri elimizden alınarak piyasaya terk edilmekte, ticarileştirilmektedir. Kamuda ve özel sektörde çalışan meslektaşlarımızın yaşadıkları zorluklar devam etmekte, bu zorlukların aşılması için herhangi bir adım atılmamaktadır. Bu zorlukların aşılması için TMMOB üzerine düşeni gerçekleştirmeye devam edecektir."