Kunduracılarla kahvaltıda bir araya gelen Başkan Gümrükçüoğlu, esnafın ülkenin bel kemiği olduğunu ifade etti. Bu nedenle esnaflarla sık sık bir araya gelmeye gayret gösterdiklerini anlatan Gümrükçüoğlu, “Mahallelerimizin ve bulundukları bölgenin sorunlarını en iyi bilen esnaflarımızdır. Sizlerin görüş ve önerileri bizlere yol gösterici oluyor.” dedi.

Trabzon’un 'büyükşehir' olmasıyla şehrin birçok avantajlara kavuşacağını kaydeden Başkan Gümrükçüoğlu, şöyle devam etti: “Büyükşehirle birlikte altyapı yatırımları birlikte yürütüleceğinden hizmetler bir bütünlük arz edecek. Mükerrerlik ortadan kalkacak. Böylece daha az masrafla daha büyük projeleri vatandaşların hizmetine sunacağız. İmar bütünlüğü sağlanacağından şehrimizi gelecek kuşaklara daha güzel bir şekilde aktaracağız.”

Büyükşehirle esnaflara bir külfet bineceğinin söylendiğine değinen Gümrükçüoğlu, böyle bur durumun da söz konusu olmayacağını dile getirdi. Belde belediyelerinde de önümüzdeki ilk mahalli seçimlerde belediye başkanlığı seçiminin yapılmayacağını hatırlatan Gümrükçüoğlu, mevcut belediye binalarındaki teknik donanım ve personelin muhafaza edileceği ve oraya hizmet etmeye devam edeceklerini sözlerine ekledi.