Başbakan Erdoğan bu vizyonla şehirlerimizin rahat ulaşımı, tertemiz havası ve doğası, üst düzey estetiği, etkin ve şeffaf yönetimleri, güçlü ekonomisi, huzurlu ve mutlu insanları ile “yaşanabilir” mekanlara dönüştürmeyi amaçlıyoruz”



ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANI ERDOĞAN BAYRAKTAR:

“Yaşanabilir çevre, kentsel dönüşüm ve marka şehirler için reform harekâtını başlattık; başlattığımız plan ve projeler ile vatandaşlarımızın sağlıklı, güvenli ve hayat kalitesi yüksek çevrelerde yaşaması için, titiz ve heyecanlı bir çalışma yürütüyoruz”

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, ülkemizde kentsel dönüşümü tamamlamak, sürdürülebilir çevre ve yaşanabilir yerleşmeler sağlamak, korumak ve marka kentler oluşturmak olarak belirlediği hedeflerine ulaşmak için kapsamlı bir çalışma başlatmıştır.

Çevre ve şehircilik alanında geniş bir yelpazesine sahip olan Bakanlığımız bu kapsamda halkımızın hayat kalitesini sağlıklı ve planlı bir biçimde yükseltmeyi ve çevresel şartlar konusunda refahı en üst seviyelere taşımayı hedeflemektedir. Kuruluşumuzdan beri çok kısa bir süre geçmiş olmasına rağmen, tüm birimlerimizle ülkemizi geliştirmek ve güzelleştirmek üzere yoğun şekilde çalıştık ve geçtiğimiz 15 ay içerisinde önemli düzenlemelere imza attık.

Gelecek nesillere daha iyi yaşam alanları sağlama sorumluluğunun farkında olan Bakanlığımızın , daha etkili ve verimli faaliyetler gerçekleştireceğine olan inancımız tamdır.

Çok kısa bir geçmişe sahip olan Bakanlığımızda, üzerinde çok çalıştığımız gelişim stratejilerimizle, her bir birim için tek tek belirlediğimiz hedeflerimize ve global kentsel reform hedefimize doğru emin adımlarla ilerliyoruz.