Trabzon’un Beşikdüzü Organize Sanayi Bölgesi’nin ardından şimdi Akçaabat-Şinik’te organize sanayi bölgesi kurmaya çalıştığını ifade eden Vali Recep Kızılcık, yaptığı açıklamada “Yüz hektarlık bu alan yaklaşık 2 yıl içerisinde de altyapısı ile hazır olacak. Üniversitelerimizin destekleri ile orada da inavasyona yönelik katma değeri yüksek yatırımlara hazır hale gelecek. Yine Vakfıkebir’de organize sanayi bölgesi kuruyoruz. Orada da kamulaştırma işlemleri tamamlanmak üzere. Trabzon’da bu anlamda her yönüyle altyapı anlamında hazır hale geliyoruz. Türkiye devletimizin teşvik ettiği teşvike en mazhar iller arasında yer alıyoruz. 4. bölgedeyiz. Bugün Siirt’e, Batman’a yatırım yaptığınızda burada da aynı oranda teşvike mazharsınız. Karadeniz Teknik Üniversitesi’nin burada olması bizi ciddi anlamda ön plana çıkarıyor. Pazar olarak ta önemli avantajlarımız var. Ulaşım anlamında günde 10–15 tane uçak İstanbul’a gidiyor. Ulaşım anlamında bir problem yok. Lojistik anlamında bir sıkıntı yok. Bir lojistik merkezini de kurma çalışmalarımız var. Karayoluyla taşımacılık anlamında da çok ciddi bir bölgeye hitap edecek bir lojistik merkezini kurmuş oluyoruz. Trabzon bu anlamda coğrafi yapı olarak engebeli bir arazi yapısına sahip olmakla beraber biz bunu teknolojik yatırımları öncelik vererek avantaja çevirmeye çalışıyoruz” dedi.
Trabzon’un sadece eğitim ve turizm alanında değil diğer alanlarda da geliştiğini kaydeden Kızılcık, “Eğitim olarak biri vakıf üniversitesi olmak üzere 2 üniversitemiz var. Sağlık anlamında bir sağlık merkezi konumuna Trabzon’u getirmek için çok ciddi altyapı yatırımları yapıldı. KTÜ Farabi Hastanesi’nden tutunuz, Akçaabat Haçkalı Baba Devlet Hastanesi, Kaşüstü’nde Eğitim Araştırma Hastanesi olmak üzere çok önemli yatırımlar yapıldı. Sağlık merkezi anlamında da çok ciddi bir avantajımız var. Yine 23-30 Temmuz tarihleri arasında Avrupa Gençlik Olimpiyatları’na ev sahipliği yaptık. Şuanda Türkiye’de sportif altyapı anlamında Trabzon kadar altyapısını tamamlamış (İstanbul dahil) bir il yoktur. Tenis kortlarından yüzme havuzuna, 7 bin 500 kişilik kapalı spor salonundan jimnastik salonlarına kadar kısacası müthiş bir altyapımız var. Bu tesisleri ulusal ve uluslararası bazda sporcuların çıkması için kullanmaya başladık. 1 Ocak tarihinden itibaren tüm okullardaki çocuklarımızı ücretsiz olarak kendi tercihleri ile bu tesislere taşıyacağız. 1 Ocak 2012 tarihinden itibaren onların kabiliyetlerine göre yetişmelerini sağlayacağız. 2012 yılı için kesinleşmiş 2 tane uluslararası organizasyonumuz var. Bir tanesi Liselerarası Hentbol Şampiyonası; 3 bine yakın sporcu gelecek. Yeni kesinleşen 2012 Londra Olimpiyatları’na katılacak boksörlerin tespiti için 40 Avrupa ülkesinden 400 sporcu ve 150 hakem Trabzon’a gelecekler. Trabzon aynı zamanda uluslararası organizasyonların yapılacağı sportif altyapıya sahip olması hasebiyle spor kenti konumunda. Sadece Trabzonspor’umuzla değil sporun bütün alanıyla merkez olabilecek bir konumunda” diye konuştu.
Vali Recep Kızılcık, kayak turizmi anlamında da yatırımların bulunduğunu hatırlatarak “Kongre merkezi olma adına iki tane 5 yıldızlı otelimiz var. Bir üçüncüsü de yerini tahsis ettik. Suudi bir yatırımcı yapacak. Bir diğerinin hazırlıkları devam ediyor. 2 buçuk yıl içerisinde 4 tane 5 yıldızlı otele sahip olacağız. Hatta bir tane daha hazırlığımız var. Doğal güzellikleri ve havasıyla sadece yazın değil aynı kongre turizmine hitap edecek bir yapıya sahip olacağız” şeklinde konuştu.