Trabzon Valisi Yücel Yavuz'un eşi Şengül Yavuz Hanımefendi, Gönül Elçileri projesi kapsamında Trabzon Huzurevi Yaşlı bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’ni ziyaret ederek, burada kalan büyüklerimizle bir araya geldi.
 
Ziyarette bakımevi sakinleri hakkında yetkililerden bilgi alan Şengül Yavuz, büyüklerimizle tek tek ilgilenerek sohbet etti. Daha sonra yaşlılarımız için açılan kursu gönül elçileriyle birlikte gezen Bayan Yavuz, yaptıkları boyamaları yakından inceledi.
 
Açacakları sergiden dolayı heyecanlı olduklarını dile getiren bakım evi sakinleri bu faaliyetten dolayı kendilerine vermiş oldukları desteklerden ötürü Valimiz Yücel Yavuz’a ve Şengül Yavuz hanımefendiye teşekkür ettiler.
 
 Cumhurbaşkanımızın eşi Emine Erdoğan Hanımefendinin himayelerinde başlayan Gönül Elçileri Projesi kapsamında gerçekleştirmiş oldukları ziyaretlerle toplumdaki dezavantajlı durumda bulunan bireylerin her zaman yanlarında olmaya özen gösterdiklerini söyleyen Şengül Yavuz, “ Dinimize göre yaşlı ve yardıma muhtaç insanlara gereken ilgi ve önemi göstermek temel ahlaki prensiplerimizdendir. Büyüklerimiz özellikle gençlerden ilgi ve saygı beklerler. Ziyaret edildiklerinde ise yalnız olmadıklarını hissederler. Bundan dolayı bizler  gönül elçilerimizle birlikte bu tür ziyaretleri yapmaktan son derece mutluluk duyuyoruz.
 
 Ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getiren bakımevi sakinleri,” Sağ olsunlar gerek Valimiz gerekse eşleri bizleri yalnız bırakmıyorlar. Halimizi hatırımızı soruyor, dertlerimizle dertlenip sevinçlerimizle seviniyorlar. Allah hepsinden razı olsun” şeklinde konuştu.
 
Ziyaret sırasında Şengül Yavuz’a Vali Yardımcısı Ayhan Yazgan’ın eşi Dilek Yazgan, İşkur Müdürü Adnan Zengin’in eşi Nurcan Zengin, Sosyal Yardımlaşma Vakfı Müdürü Serpil Harputlu, Sosyal Hizmetler Derneğinin üyeleri eşlik etti.