Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) Trabzon Şube Başkanı Mehmet Atmaca, beraberinde şube başkan yardımcıları Ahmet Aydın, Harun Baysal, Bürokratik İşler Komisyon Başkanı Ahmet Durmuş ve İl Genel Sekreteri Mehmet Ali Aktürk ile Trabzon Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’ne atanan Sabri Topbaş’ı makamında ziyaret etti.
Ziyarette TÜMSİAD olarak tarım ve hayvancılığa büyük önem verdiklerini kaydeden Atmaca, bölgede çay ve fındığa alternatif değil ama çay ve fındığın yanında farklı ürünlerinde üretilmesi gerektiğini söyledi. Geçmiş yıllarda hayvancılığın bölgemiz için çok önem taşıyan bir geçim kaynağıyken, son birkaç yıla kadar bölgede hayvancılığın yok olma durumuna kadar geldiğini vurgulayan TÜMSİAD Şube Başkanı Mehmet Atmaca “Son birkaç yıldır hükümetin verdiği desteklerle bölgede hem büyük işletmeler hem de küçük aile işletmeleri kurulmasıyla yeniden canlanmaya başlamıştır. Bu destekler çok önemli. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Ancak geçtiğimiz yılın ortalarından sonra özellikle ot, yonca ve saman fiyatlarının çok yüksek olmasından dolayı bölgede ve ülkemizde hayvancılık yapan çiftçi ve müteşebbisimiz zor durumda kalmaktadır. Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımız bu konuda acil önlem almalıdır. Hayvancılıkla iştigal eden çiftçilerimizin de beklentisi bu yöndedir. Ot ve yem fiyatlarının yükselişini frenlemek için ithalatın önünün açılması gerektiğini düşünüyoruz. İthalatın önünün açılmasıyla haksız kazanç peşinde koşan rantçıların da önünü kapatmış olunacağını düşünüyoruz. Bu konuda ilgili kurumların çiftçimizi rahatlatıcı önlemleri alacağı kanaatini taşıyoruz. Ot fiyatlarının bu şekilde yükselerek devam etmesi durumunda hayvancılığın büyük zarar göreceğini düşünüyoruz” dedi.

Müdür Sabri Topbaş ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek yaşanan sorunlara hep birlikte çözüm bulma yoluna gideceklerini söyledi.