5 yıldır çeşitli hastalıklarla mücadele eden KOAH Hastalığı’nın yanı sıra kronik böbrek yetmezliği, kalp damar rahatsızlıkları bulunan Kafkasör Şenlikleri’nin eski başpehlivanlarından 59 yaşındaki Necat Dalkılıç, 18 Aralık Pazar günü akşam saatlerinde evinde rahatsızlanınca 112 acil servis tarafından Artvin Devlet Hastanesi Acil Servisi’ne kaldırıldı. Geceyi hastanede geçiren Dalkılıç, 19 Aralık Pazartesi günü sabah 07.30’da kalbi durdu. Eski güreşçi Dalkılıç, Artvin Devlet Hastanesi doktorlarının müdahalesi ile yeniden hayata döndü. Tam 45 dakika kalbi duran Dalkılıç’ın kalbi yeniden çalıştırılırken, yaklaşık 10 gün süren hayat mücadelesini yoğun bakımda kazandı. Yoğun bakımdan çıkan hastayla ilgili bilgiler veren Artvin Devlet Hastanesi Başhekimi Opr.Dr. İsmail Erdem, “Hastamızın kalbi durduktan sonra yoğun bir gayret gösterildi. Kalbinin durması ile birlikte var olan bütün rahatsızlıkları da birbirini tetikledi. Kalbi çalışmasına karşı diğer rahatsızlıkları onu komaya soktu. Bir ara ailesi dahi ümidini yitirmişti. Hatta başka bir yere götürmeyi istiyorlardı. Bizde başka yere götürmelerine gerek olmadığını burada yapılması gereken her şeyin yapılacağını vurgulayarak kalmasını sağladık. Ve bu mücadeleyi kazandık” dedi.
Dalkılıç’ın oğlu Sıddık Dalkılıç ise babasının yaşadıklarına ilişkin Artvin Devlet Hastanesi doktorları ve hemşirelerine teşekkür etti. Dalkılıç, “ Babamı hastaneye yatırdığımızda durumu kritikti. Birde sabah kalbi durdu. Biz artık onu kaybettik dedik. Ancak doktorlar pes etmediler ve onu yeniden hayata döndürdüler. Daha sonra ise asıl yaşam mücadelesi başladı. 10 gün inanılmaz mücadele verildi. Zamana karşı yapılan bu mücadeleyi de kazandık. Bir inanılmaz başarıldı ve babamız bize geri döndü” diye konuştu.
Açıklamaların ardından Artvin Devlet Hastanesi Başhekimi Opr.Dr. İsmail Erdem, Anestezi uzmanları Aslı Atasoy ve doktor eşi Remzi Atasoy ile Artvin Devlet Hastanesi Müdürü Yakup Dalkılıç hastaları Necat Dalkılıç ile objektiflere poz verdiler.