Türk siyasi tarihinin en güçlü hareketi olma hakkını kazanan AK Parti’de artık yeni dönem başladı. Kontrol, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’da olacak. Ama hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Zira Başbakan adayı Ahmet Davutoğlu da bir aksiyon ve irade adamıdır.

***

Cumhurbaşkanlığı’nı bugün devralan Başbakanımız Erdoğan’ın yorumlarında farklılık bekliyorduk. Bir siyasal parti lideri gibi değil, Cumhurbaşkanı üslubu…  Gerek Barolar Birliği Başkanı Fevzioğlu vakasındaki tutumu gerek Emin Çölaşan’a sözleri gereksiz ve incitici… Söylemler eskiden öfke nedeniyle sarf ediliyordu. Artık sıradan hale geldi.  Bu konuyu ayrı bir yazıda ele alacağız. Bugün biraz yereldeki istekleri yazacağız.

***

Şişli Belediye Başkan eski Yardımcısı ve Trabzonspor Yöneticisi Tayfun Kahyaoğlu aradı. Hem Belediye hem Trabzon sevdalısı olunca bakışı daha önemli. Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’i hem seviyor hem saygı duyuyor.  Hiç tanışmamalarına rağmen uzaktan takdirlerini iletiyor. İstanbul’dan Trabzon’a şu mesajı gönderiyor: 1-Kahramanmaraş Caddesinde ikindi vakti  çöp topluyor.  Bunu kabul etmek mümkün değil.  2- Meydan parkında çiçekler sulanmadığı için soluyor.  3- Diş Hastanesi’nin inşaat molozları 1 ayı aşkın süredir yolun kenarında duruyor.

Saygıdeğer Kahyaoğlu’nun mesajlarını Başkan Genç’e ilettik. Ahmet Bey teşekkür ederek şunları söyledi. “birinci ve üçüncü maddeleri hemen halleder ve dikkatle takip ederiz. Ancak çöp toplama olayında ciddi sıkıntı yaşıyoruz. Sayın Kahyaoğlu haklı. Günün ortasında Maraş Caddesinde çöp toplanır mı? Bu durum aylardır devam ediyor. Bizim bir çöp toplama saatimiz var. Esnaftan o saatten önce çöplerini çıkarmalarını istiyoruz. Ancak bazı esnaf arkadaşlar bunu önemsemiyor. O saatte çöpünü çıkarmıyor. Daha sonra çıkarıyor. Doğal olarak vatandaş bizi arayıp “Maraş caddesinin bile çöpünü toplamıyorsunuz” diye tepki gösteriyor. Çöp almamız gerektiği için mecburen tekrar araç çıkarıyoruz. Lakin bu sıkıntı çekilir olmayı aştı. Sanırım artık saatinde çöp çıkarmayan esnafa cezai müeyyide uygulayacağız. Üzgünüm ama böyle devam ederse mecburen bu yola başvuracağım.”

***

Bir diğer sitem de Mumhaneönü Mahmut Goloğlu Caddesi esnafından geldi. Esnaf yolun genişletilmesi için Ortahisar Belediye Başkanlığı’na imzalı bir dilekçe verdi. Dilekçe üzerine harekete geçen belediye başkanı Ahmet Metin Genç, caddede genişletme işlemi yaptı. Tam sona yaklaşırken Büyükşehir olaya müdahale etti.’Orası benim alanım çekilin ‘dedi. Ortahisar Belediyesinden caddeyi eski haline getirmesini istedi. Ortahisar’da özür dileyip vatandaşın şikayetini Büyükşehir’e gönderip caddeyi eski haline getirdi.

Bu hadisenin şuyuu vukuundan beter hale geldi. Biz büyükşehir belediye başkanı O. Fevzi Gümrükçüoğlu’nun bu gelişmelerden haberi olduğunu düşünmüyoruz. Yoksa bu işin çözüm yolu böyle olmamalı.

Son bir mesaj da fotoğraf sanatı üstadı Coşkun Kulaksızoğlu’ndan…

Merkez bankasının eski binasına merhum Tevfik Serdar’ın ismi verilmişti. Bir sanat yapısı olan bina da sanata tahsis edilmişti.  Ancak merhumun adı oradan alınarak Uzun sokaktaki Mahmut Goloğlu Kültür Merkezi’ne verildi. Uzun sokaktaki binada şimdi iki isim oldu. 1- Mahmut Goloğlu Kültür Merkezi 2- Tevfik Serdar Kültür Merkezi… Acaba böyle mi kalacak? Merhum Tevfik Serdar’a acaba ne söz verilmişti?

Bir diğer ayrıntı da Merkez Bankası’nın önündeki özgün/kare tarihi lambalarla ilgili… Yerlerinden sökülüp Goloğlu’nun önüne asıldı. Acaba böyle mi kalacak?