İl Gıda,Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürlüğü ile Arsin İlçe Müdürlüğü tarafından koordineli olarak organize edilen, “Genç Nesile Yeşil Mercimeği Sevdirmek ve Beslenmelerinde Kullanmalarını Sağlamak” amacıyla Arsin Yeniköy Kuran Kursu’nda eğitim toplantısı ve demonstrasyon gerçekleştirildi.

Eğitime katılan genç kızlara önce yeşil mercimeğin beslenmemizdeki önemi anlatıldıktan sonra mutfağa girilerek önce yeşil mercimek çorbası, sonra da yeşil mercimek böreği yapıldı. Daha önce yeşil mercimeği sevmeyen ve beslenmesinde kullanmayan öğrenciler, çorbayı ve böreği çok lezzetli bulduklarını, özellikle böreğin içindekinin mercimek olduğunu anlamanın mümkün olmadığını, hatta kıymalı börek gibi düşünülüp tüketilebileceğini söylediler.
Eğitimden çok memnun kalan Yeniköy Kuran Kursu Öğrencileri, İl Gıda,Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü teknik elemanlarından kendilerini tekrar ziyaret etmelerini istediklerini, hatta başka yemek, pasta, börek tarzı eğitimlerin sık sık olmasını istediklerini belirttiler.