Yeşilyurt Beldesi’nde bulunan şehitlikte düzenlenen törene, Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükcüoğlu, Araklı Kaymakamı Adnan Tezcan, Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi, Yeşilyurt Belde Belediye Başkanı Hüseyin Kalaycı, gaziler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan anma töreninde konuşan Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, bu vatanı kanları ve canlarıyla bizlere bırakan aziz şehitleri rahmet ve minnetle andıklarını söyledi. Gümrükçüoğlu “Ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütün olarak kahraman şehitlerimize layık olmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Tek bayrak, tek millet, tek devlet ve tek vatan idealinden hiç taviz vermeden bu ülkeyi gelecek kuşaklara en iyi şekilde devretmek için bu milletin evlatları gerekirse kanını ve canını vermeye her zaman hazırdır. Bu vatan için canını veren şehitler oldukça, şahadet şuurunu ve düşüncesini taşıyanlar oldukça bu ülke hiçbir zaman sarsılmayacaktır. Biz buna tam olarak inanmışız. Bu ülkeyi bizlere ebedi yurt olarak bırakmak için canlarını ve kanlarını veren kahraman şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle anıyor, gazilerimize uzun ve sağlıklı ömürler diliyorum” dedi.

Kur'an-ı Kerim ve şiirlerin okunmasının ardından etkinliklere katkıda bulunanlara plaket verilirken, şehitleri anma töreni yapılan dualarla son buldu.