Trabzon ulusal ve uluslararası turizm sektöründen aldığı payı artırmak kamu, sivil toplum ve özel sektör işbirliğinde çalışmalarını yeni yıl başlangıcında hızlandırdı.

Trabzon Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Trabzon İl Özel İdaresi, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası ve sektör temsilcilerinin bir araya geldiği toplantıda 2012’de Trabzon’a daha fazla turist getirilmesi için programlar geliştirildi


Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Turizm Komisyonu’nun dünkü toplantısına Turizm İl Müdürü İsmail Kansız, Şube Müdürü Fuat Yılmaz, Trabzon İl Özel İdare Turizm Komisyonu Başkanı Halim Kaya, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M.Suat Hacısalihoğlu, TTSO Turizm Komisyonu Başkanı Hamit İnan, Kurul Üyeleri Erkut Çelebi, Özcan İlarslan, Nihat Aydın katıldı.

Toplantıda, Dünya genelinde düzenlenen turizm fuarları arasında 5. Büyüklükte gösterilen ve ülkemizde yapılan EMİTT Fuarında Trabzon’un en iyi şekilde temsil çalışmasına ağırlık verildi.  Bu yıl 9-12 Şubat 2012 tarihleri arasında Beylikdüzü TÜYAP’da organize edilecek fuar için kamu, sivil toplum ve özel sektörün bir arada temsil edileceği stant çalışması değerlendirildi. Aynı standın Emit Fuarının ardından 23-26 Şubat tarihlerinde Ankara’da bu yıl 6.cısı gerçekleştirilecek olan “Her Yönüyle Trabzon Etkinlikleri”nde açılması öngörüldü.

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı M.Suat Hacısalihoğlu tanıtım çalışmalarının yanı sıra hizmet sektörünün altyapısının iyileştirilmesi gerektiğini söyledi. Daha iyi bir turizm sezonu yaşanabilmesi için sektörde eğitim çalışmalarına ağırlık verilmesi gerektiğine işaret ederek, “Önümüzdeki sezona girmeden ihtiyacımız olan konu başlıklarını belirleyip uygulamalı eğitimlere geçmeliyiz. Bu konuda Avrupa birliği İş Geliştirme Merkezi uzmanlarından yararlanmalıyız.” dedi.

Başkan Hacısalihoğlu Doğu Karadeniz’de Trabzon’u merkez alarak bölge illerine açılan turizm paket programları hazırlanmasına destek verilmesini dile getirdi.  Öte yandan Trabzon’da turistik ve ticari caddelere yönelik olarak tur düzenlenmesi çalışmalarına da başlanılmasının önemine dikkat çekti.

Öte yandan toplantıda, TTSO Turizm Komisyonu’nu Trabzon’da faaliyette bulunan turizm acenteleriyle önümüzdeki günlerde bir toplantı gerçekleştirerek planlanan çalışmaların hayata geçirilmesi kararını aldı.