YERLEŞİM ALANIN DA ÇÖP TESİSİ İSTEMİYORUZ

Trabzon’un Akçaabat İlçesine bağlı Yıldızlı Mahallesi sahil kısmına kurulması planlanan çöp tesisine vatandaş tepki gösterdi. Çöp tesisinin kurulmasını istemeyen vatandaşlar ve sivil toplum kuruluşları bir araya geldi, yetkililerden soruna çözüm istedi. Ellerin de “yolumuzu aldınız denizimizi rahat bırakın” ve “çöp tesisine hayır çok amaçlı tesise evet” pankartı taşıdılar. Yıldızlı Mahalle Muhtarı Ufuk Can çöp tesisi ile ilgili yaptığı açıklamada; “Büyükşehir Belediyesi daha önce yapmış olduğu kanalizasyon alt yapı tesisini Yomra’da yapacaktı. Yomra da bu yapılmayınca bu projeyi Yıldızlı’nın sahiline yapılmasın planlandı” dedi.

BÜTÜN ŞEHRİN PİSLİĞİ BURAYA DÖKÜLECEK

Muhtar Ufuk Can çöp tesisi istemediklerine vurgu yaptı. Can, “Bizde buna halk olarak vatandaş olarak bütün Akçaabat olarak buraya biz yazın ailemizle geliyoruz denize giriyoruz pikniğimizi yapıyoruz. Daha önce biz burasının çok amaçlı bir sosyal tesis olarak yapılıp mahallemize, vatandaşlarımıza hediye etmesini istedik. Ama bizi ciddiye almadı sayın başkan. Bütün şehrin pisliğini getirecekler bu güzel sahilimizi ve denizimizi mahvedecekler. Biz buna karşı çıkıyoruz. Sahilimizi yem etmeyeceğiz” şeklinde konuştu. 

YILDIZLI’NIN YOK OLUŞUNA İZİN VERMEYECEĞİZ

Akçaabat Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Yaşar Sivrikaya ise; “Yıldızlı yok olup gitmek üzere. Bizde bu yok olup gitmeyi önlemek için buraya toplandık. Biz her yatırımı alkışlarız yatırıma da karşı değiliz. Ama faydalı yatırımlara. Tabi ki bu da yapılacak bu da bir ihtiyaçtır. Fakat bu buraya değil daha müsait bir yere, yerleşim alanına değil yerleşim alanının dışına yapılmasını çünkü buralar yatırım alanıdır. Tesisler yapılmasına el verişli yerler var. Buraya arıtma tesisi yapılırsa bu tür tesisler yapılmaz. Bu tesislerin önü kesilir. Daha müsait yerlere yapılsın. Güzel yatırımları Yomra tarafları alıyor. Diğer işe yaramaz yatırımları da biz Akçaabat’a gönderiyorlar. Bu günden sonra böyle bir şey yok. Demokratik çizgiler çerçevesinde tepkimizi göstereceğiz. Hakkımızı arayacağız. Yıldızlı’nın yok oluşuna gönlümüz razı değil. Yetkililerin bu konuyu bir daha düşünmesini ve bu işten vazgeçmelerini öneriyorum” diye konuştu.