Rize merkeze bağlı Gündoğdu beldesinde kardeşler arasında, 'kesilen çam ağacı' yüzünden çıkan silahlı kavgada 2 kişi hayatını kaybetti, 2 kişi yaralandı.

Alının bilgiye göre, 60 yaşındaki Nazım Kopuz, ortak arazilerinden izinsiz çam ağacı kestiği gerekçesiyle kardeşi Mustafa Kopuz (58), yengesi Süheyla Kopuz (54), yeğenleri Uğur Kopuz (30) ve Akay Kopuz'a (25) tabanca ile ateş etti. Olayda Süheyla Kopuz ile oğlu Akay Kopuz hayatını kaybetti, baba ve büyük oğlu ağır yaralandı. Cinayet zanlısı Nazım Kopuz ise jandarma gözaltına alındı.

Olay dün gece saat 21.00 sıralarında beldenin Veliköy köyünde meydana geldi. Taraflar arasında daha önceden arazi anlaşmazlığı nedeniyle husumet bulunan Nazım Kopuz, ortak kullandıkları araziden bir ay önce 5 adet çam ağacı kesen kardeşi Mustafa Kopuz ile tartıştı. Komşuların araya girmesiyle tartışma büyümeden önlendi.
Köyde aynı binada altlı üstlü oturan aile dün akşam yeniden tartıştı. Tartışma kavgaya dönüşünce Mustafa Kopuz’un iki oğlu da kavgaya karıştı. Evine giren Nazım Kopuz, silahını alarak geri döndü. Bu sırada evin önünde bulunan kardeşi, yengesi ve yeğenlerine kurşun yağdırdı. Yaralılar çağrılan ambulanslarla Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Hastanede yapılan müdahalelere rağmen Akay Kopuz ile annesi Süheyla Kopuz hayatını kaybetti. Baba Mustafa Kopuz ile oğlu Uğur Kopuz’un tedavileri ise sürüyor.

Olaydan sonra kaçan amca Nazım Kopuz, jandarmanın takibi sonucu yakalanarak gözaltına alındı. Kopuz, jandarmada verdiği ifadesinin ardından bu sabah geniş güvenlik önlemleri altında Rize Adliyesi’ne sevk edildi. Kopuz’un iki yıl öncede karıştığı bazı suçlar nedeniyle bir süre kaldığı cezaevinden şartlı tahliye edildiği öğrenildi.

Hayatını kaybeden anne Süheyla ve oğlu Akay Kopuz’un cesetleri ise otopsi için Trabzon Adli TıpKurumuna gönderildi.



AKAY K.



ZANLI NAZIM K.