Kendi imkanlarıyla yaptırdıkları yolun betonlanmasını da devletten beklediklerini söyleyen Uzunönerli Mahalle sakinlerinden Zeki Uzunöner (65), “Mahalle olarak 4 sene önce kendi aramızda topladığımız 4 bin TL para ile yaklaşık 250 metre olan yolumuzu yaptırdık. Beton yaptırmaya gücümüz yetmediği için Devlette betonunu yapsın diye 4 senedir gitmediğimiz kapı kalmadı. Mahallemizde yaşayan felçli 74 yaşında Ahmet Uzunöner’i hastaneye götürmek için arkamızda taşıyarak yola çıkartıyoruz” dedi.

Yollarının siyasi nedenlerden dolayı yapılmadığını dile getiren mahalle sakinlerinden Salih Uzunöner (52), “Yetkililere mahallemizde felçli hastamızın olduğunu ve bu hastamızı doktora götürmek için arkamızda araca kadar taşıdığımızı anlamamıza rağmen maalesef bu güne kadar hiçbir olumlu cevap alamadık. Dört yıldır çalmadığımız kapı kalmadı. Biz bu yolu devlete yük olmayalım diye kendi imkanlarımızla 4 bin TL’ye yaptık. Yetkililere 4 yıldır yalvarıyoruz 250 metrelik yolumuzun beton olması için gücümüz olsa onu da yaparız ama gücümüz yok” diye konuştu.

Mahallenin yolu düzgün olmadığı için araçların mahallesine gelemediğini hastaneye gideceği zaman sırtta taşınarak araca götürüldüğünü dile getiren felç hastası Ahmet Uzunöner (74), “Bu yolla ilgili birçok yerlere dilekçe vermemize rağmen hala bir sonuç alamadık biz bu ülkenin vatandaşı değimliyiz. Durumumuz iyi olsa betonumuzu da dökeceğiz ama durumumuz iyi değil. Yolla ilgili tüm yetkililerin haberi var. Sorunumuzu dile getirdiğimiz kurum bir başkasına oda bir başkasına gönderiyor.Yolumuzun yapılması için ilgililerin bize yardımcı olmalarını bekliyoruz” şeklinde konuştu.