Yomra Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu, ilçeye yaptırılması planlanan golf sahası projesiyle ilgili 6 ay sonra denizde dolgu çalışmalarına başlanacağını belirtti.

Projenin sadece golf sahasıyla sınırlı kalmadığını, içerisinde sosyal donatılar, yat limanı bulunacağını kaydeden Sağıroğlu, “13 yıllık belediye başkanlığım süresinde deniz dolgusuyla 13 yıldır mücadele veriyorduk. Cenab-ı Allah bu döneme nasip etti. Başta sayın bakanımız Süleyman Soylu olmak üzere sayın milletvekillerimize desteklerinden ve katkılarından ötürü teşekkür ediyoruz. Geldiğimiz noktada 650 dönümlük bir dolgu alanını sayın bakanımız ve milletvekillerinin desteğiyle birlikte Ulaştırma Bakanlığımızdan hem de Tarım Bakanlığımızdan karşılıklı olurları almak suretiyle işleri yoluna koyduk. Yomra Belediye Meclisimiz de bunları onaylayarak Büyükşehir Meclisimize getirdik. Bu ayki toplantıda Büyükşehir Meclisimizde çıkacaktır. Komisyonumuz ve komisyonda görev yapan arkadaşlarımız sağ olsun bizi toplantıya davet ettiler. Hazırlamış olduğumuz öneri, taslak planı üzerindeki çalışmalarla ilgili kendileri de plana katkı sağladılar, öneriler getirdiler. Getirdikleri öneriler çerçevesinde bizim de olumlu baktığımız öneriler getirdiler. Onların çerçevesinde oluşan fikir birliğinde bu ay bir çalışma yapıp Büyükşehir Meclisine gelerek kabulü sağlanacaktır. Kabulü sağlandıktan sonra Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız da hızlı bir şekilde imar çalışmalarına başlayacak. Tahmin ediyorum 6 ay sonra dolgu çalışmalarımıza başlayacağız. Bu proje büyük proje. Yalnız golf sahasıyla alakalı değil, içerisinde sosyal donatı alanları, yat limanı var. Halkın bütün sosyal ihtiyaçlarını karşılayabilecek yeme, içme ve eğlence mekanları dahil, ayrıca deniz suyunun içinden döndürülme projesi var. Dolayısıyla bu projenin 5 yıllık süre zarfında anahtar teslimi yapılarak hayata geçeceğini düşünüyoruz. Tabi ki yatırımcımızın hızlı davranması neticesinde daha erken olabilir” dedi.


Arap turist köyü projesi
Bölgenin özellikle Arap turistlerin ilgi odağı olduğuna dikkat çeken Başkan Sağıroğlu, bu yöndeki projeleri hayata geçirmeyi planladıklarını ifade ederek, “Yomra ilçesi olarak Trabzon’un parlayan yıldızıyız, adeta incisi haline gelmişiz. Arap turistlerimizin büyük bir bölümü Yomra’da ikamet etmenin yanı sıra büyük bir bölümü yine otellerimizde konaklama yapmaktadır. Bununla ilgili Kaşüstü’nde, Dünya Ticaret Merkezi’nin bulunduğu yerde Dubaili bir Arap yatırımcımız Sheraton Oteli’nin inşasına bu hafta içinde ruhsatını vererek kazmayı vuracağız. Yerel yöneticiler olarak yatırımcılara çok fazla esnek davranmamız lazım. Onların isteklerini anında yerine getirmek için elimizden gelen gayreti var gücümüzle göstermemiz lazım. Yatırımcılar bizim için çok önemlidir. Hele yabancı yatırımcılarımız çok çok önemlidir. Yabancılarımız neden önemlidir? Bu bölgede turizm hareketliliği var. Geçmişte Rus kapısı açıldığı zaman Rusya’dan, Azerbaycan’dan, Türki cumhuriyetlerden gelen bir hareketliliğimiz vardı. Daha sonra bölge insanımızın beceriksizliğinden esnafımızın disiplinsizliğinden, gelen turistler İstanbul, Gaziantep gibi şehirlere gitti. Bu bizim ikinci sınavımız. Bunu çok iyi koruyup kullanmamız lazım. Bu pastayı da yarın elimizden kaybetme imkanımız söz konusu olursa bu konaklama ve sosyal donatı tesislerinde eğer yabancı yatırımcılarımız varsa onlar kendi bölgelerinden kendi yatırımlarını beslerken gelecek olan fazla turistin de bölgeye dağılmasına diğer tesislerimize de faydası olur. Şu anda bütün mahallelerimizdeki turizme esas olacak yatırımlarla alakalı milli emlak arazilerine, devlet arazilerine şelale olabilecek yerler geçmişte kilise kalıntısı ya da kale kalıntısı olan yerlerin tamamını topluyoruz. Teknik ekibimizle beraber hızlı bir proje çalışması yapacağız. Bu projeyle birlikte hem kırsaldaki hem de konaklamaları hayata geçirmek için hem DOKA’dan hem Avrupa Birliği’nin hibe fonlarından faydalanma adına bütün projelerimizi tamamlayacağız. Tamamladıktan sonra da belediye başkanı olarak Ankara’daki gücümüzü gerekse sayın bakanımızla, gerek milletvekillerimizle beraber halledip bölgede çok ciddi yatırımlar yapmayı planlıyoruz” diye konuştu.


"Kırsala önem veriyoruz"
Görevde bulunduğu sürede kırsalda yaptığı hizmetlerden ötürü eleştirildiğini kaydeden Sağıroğlu, “13 yıldır belediye başkanlığı görevimde hep beni kırsaldaki hizmetten ötürü kısmen de olsa eleştirdiler. Ne arıyorsun kırsalda, merkeze inelim orada çalışalım. İşte bizim bu manada amacımız bu. Şehir merkezine baktığınız zaman bu turizm yatırımlarıyla beraber doyacak seviyeye geldi. Ne yapmamız lazım, o yoğunluğu kırsala doğru açmamız lazım. Hep kırsala baktığımız zaman 70-80 yaşlarındaki vatandaşlarımız orada kaldı, genç nüfusumuz orada hiç yok. Niye? İstihdama yönelik bir hareketlenme olmadığı için. İşte bizim dağlarda yapmaya çalıştığımız beton ve asfalt yollarla alt yapı olarak oralara ulaştırıyoruz. Daha sonra Arap ve yerli işadamlarımızı çağırarak her tepeye bir sosyal tesis yaptıracağız. Bunlar projelerimiz arasında inşallah bunların hepsini hayata geçireceğiz. Yomra’yı inci haline getirdik turizm cenneti yapmak için elimizden gelen bütün gayreti göstereceğiz” dedi.


"Keşkelerim olmadı"
Hayatında hiç keşkelerinin olmadığını belirten Sağıroğlu, “Hayatım boyunca siyasette, bürokraside, ticarette, memuriyette bütün her kademelerde bulundum. Hiç keşke diye bir şeyle karşılaşmadım. Ben bir şey yaparken önceden düşünürüm, taşınırım, sorarım, irdelerim. Sonuçta kendi düşündüğüme karar veririm. Sorduklarımdan da hepsinden birer paye çıkartırım. Şu anda geldiğimiz noktada keşke denecek geriye dönecek yapamadığım şeyler vardı Cenab-ı Allah’a şükürler olsun yaptık. 10 yıl muhalefette belediye başkanlığı yaptım. Millete ne söz verdiysem yaptım. Söz verdim beyannamede yüzde 20 fazlasını yaptım. Bunu milletimiz biliyor sandık sonuçları da gösteriyor. Bir şeyi yapamadım. Mega projeleri hayata geçiremedim. Kaşüstü kavşağına özel bir yatırım yapıyoruz. Denizde 650 dönümlük bir dolgu projesi yapıyoruz. Eski Yomra diye adlandırdığımız eski Oymalı Caddesini komple yıkıyoruz. Oraya korkunç proje yapıyoruz. Bir Yomra’yı yıkıyoruz, yeni bir Yomra yapıyoruz. Kaymakamlığın olduğu bölgede kent meydanı kararlarını aldık, istimlak kararlarını aldık kaynağını da hazırladık orada çok güzel bir proje ortaya koyuyoruz. Komple yıkılıp yapılacak. Bunları hayata geçirememenin üzüntüsünü yaşıyordum. Ancak geldiğimiz noktada iktidar partisiyle buluşmanın vermiş olduğu güçle beraber sayın Süleyman Soylu’nun bize olan desteği ile beraber, milletvekillerimizin hepsinin hizmetlerimizde desteği vardır. Yomra’da keşke diye bir şey hayatımda yok. Üçüncü dönemi çalışıyoruz. Bugüne kadar vatandaşımızın karşısına beyanname ile çıktık. Yomra’da beyanname seçimde biz gündeme getirmişiz. Beyannamenin hep tamamını yapıp üzerine ilave eklemenin mutluluğunu yaşadık. Yapamadıklarımız olmadı mı? Mesela birinci dönem Sanayi Sitesiyle çıkmıştık, her şeyini hazırladık, esnaflarımıza gittik ancak esnaflarımızın buna olumlu bakmadıklarını gördük. Oraya şimdi çok güzel bir proje kazandırıyoruz. Bunun neden olmadığı icraat programında çıkıp anlattık neticede kamuoyuna beyannamede sunduğumuz bir vaat olduğu için” diye konuştu.