61SAAT HABER SERVİSİ
25-28 mayıs tarihleri arasında Ankara’dan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu himayelerinde gerçekleşen Trabzon Günleri Ankara Atatürk Kültür Merkezi’nde start verdi.
İki gün itibari ile yaklaşık 100 bin kişinin ziyaret ettiği Trabzon Günlerine ilgi artmaya devam ediyor. 
Trabzon’un tüm ilçeleri STK’lar ve mamüllerinin satıldığı stantlarda yörsel halk oyunları gösterileri yapıldı.
Ankara Günleri’nde en işlek stantlardan birisi olan  Yomra standı alana gelen ziyaretçiler tarafından büyük ilgi gördü.  61saat.com olarak ziyaret ettiğimiz Yomra standında Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu sorularımızı yanıtladı ve çapıcı açıklamalar yaptı.

FARK YARATAN İLÇEYİZ
Biz zaten Yomra olarak spor siyaset eğitim de fark yaratan bir ilçeyiz. Bununla gurur duymaktayız. Trabzon etkinliklerinin 8. Sini kutluyoruz. Hemşerilerimizin bir özlemi vardı. Sayın bakanımızın direktifleri doğrultusunda hazırlandık. Dışarıdan yabancı firmalar değil de bizzat şehir markalarını burada buluşturduk.
Çok güzel bir organize ve ilginin olduğunu test ettim. Biz bu birlik beraberlik içerisinde gidersek bölgemizdeki tuzim hareketini en ücra köşeye kadar çıkarma imkanını yakalayacağız.
Dışarıda yaşayan hemşelerimizi yavaş yavaş bölgemize yönlerdirmemiz lazım. Bu etkinliklerin bölgemize çok fazla aktivite canlılık sağlyacağı inancındayım.

KİMSE KAFASINDAN İŞ ÇIKARMASIN
Yomra’ya ve kendisi hakkında yapılan eleştirelere de cevap veren Sağıroğlu “Herkes kanunu iyi okuyacak ve anlayacak.  3194 sayılı imar kanuna uygun yapılmıştır. Kimse kendi kafasından iş çıkarmasın kanun ortadadır.  Kanunun söylediği imarı böyle de kullanabilirsin böyle de kullanabilirsin. Yomra Belediye Başkanı olarak böyle kullanmaktan yanayım buraya nokta koyalım.”

YOMRA TRABZON’UN TRAFİK SORUNUNU ÇÖZDÜ
“Kaşüstü kavşağı müthiş bir saheserdir. Bakanımıza şükranlarımızı sunuyorum. 35 milyona ihale olan köprülü kavşak 150 milyona bir şaheser olarak bitiriyoruz. 8 ayın sonunda fore kazık çalışmamız bitecek tüp geçiti açacağız. Yan çalışmalar yıl sonuna kadar devam eder. Bu çözüm tamamen Kaşüstü’nün devlet kara yolunun Rize Trabzon yolunun trafik sorununu çözmüş olduk. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum.

GOLF SAHASI NE ZAMAN YAPILACAK
Golf sahası yalnız başına bir proje değil 650 dönümlük bir dolgu alan projesidir. Bütün izinleri alınmıştır bütün işlerimizi tamamladık. Biz öyle başkaları gibi altyapısını yapmadan projeyi ortaya çıkarıp lansman yapmayız. Deniz sondajlarımız etütlerimizi bitirdik. 15 günlük süreye ihtiyacımız var. Kanuni bürokratik süreçtir. Kaşüstü’ndeki otel hem de şağlık konsepti olarak hazırlanan Armada’nın yatırımını yapan Dubaili yatırımcı bu projemize ilgi tuttular. Bizim bütün çalışmalarımızı aldılar Dubai’de imar çalışması yapıyorlar. Ramazan’dan sonra şehrimize intikal edecekler.  O süre zarfında bizde büyük seti bitirmiş olacağız. Sanıyorum anlaşmamızı yapacağız. Yomra’mıza yakışır bir çalışma yapacağız.
Yomra’nın çehresi gelişiyor, değişiyor ve güzelleşiyor.