Önümüzdeki dönemlerde eğitim konusunda Yomra’nın tüm eksiklerinin tamamlanacağını dile getiren Ergan, Özel İdare yetkililerine özellikle Yomra köylerine ve yayla yollarında yaptıkları çalışmalardan ötürü teşekkür etti. İlçe Başkanı Eyyüp Ergan “ Özellikle bu yaz mevsiminde hemen hemen köy yollarındaki eksiklikler büyük ölçüde tamamlandı, yol çalışması yapılmayan yaylamız kalmadı. Vatandaşlarımızda yapılan bu çalışmalardan ötürü bizlere memnuniyetlerini dile getirdiler” dedi.

Mevcut belediye başkanının ekibi ile birlikte AK Parti’ye geçeceği şeklinde basında çıkan haberleri de değerlendiren Ergan “Bizi çok fazla rahatsız etmese de, partililerimizin şunu bilmesini isteriz ki AK Parti’de ‘ahde vefa’ vardır ayrıca tam bir mutabakat olmadıktan sonra teşkilatlara rağmen ilçemizde siyaset yapılamayacağı herkesçe bilinmelidir’ diye konuştu.

Danışma Meclisi’ne katılan Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ise imkanlar ölçüsünde Yomra’ya her türlü desteği verdiklerini söyledi. Heyelan nedeniyle kapanan ve ulaşımın alternatif güzergah üzerinden sağlandığı Yomra Taşdelen yolunun yapılarak yeniden trafiğe açılacağını ve bu yolun yapılması yönünde sözleri olduğunu hatırlatan Başkan Gümrükçüoğlu, “Söz verdik ve bu yolu mutlaka yapacağız. Taşdelen yolu için afet işlerinden kaynak aktarımı için girişlerimizi sürüyoruz. İlk olarak mevcut servis yolunu betonlama cihetine gideceğiz. Ardında da afetten para alabildiğimiz ölçüde heyelanın meydana geldiği Taşdelen yolunun yapımını başlatmış olacağız. Destek alamazsak dahi Trabzon Belediyesi olarak biz bu yolu yapacağız. Söz verdik, sözümüzün eriyiz” şeklinde konuştu.