3 Ekim Dünya Yürüyüş Günü' etkinlikleri kapsamında Sağlık Bakanlığı ve Alışveriş Merkezleri Derneği’nin, fiziksel aktivitenin önemine dikkat çekmek amacıyla AVM’lerdeki yürüyen merdivenleri 13.00-13.15 saatleri arasında hizmet dışı bıraktı. Bakanlık, merdivenlerin yanına da fiziksel aktivitenin önemiyle ilgili tanıtıcı afişler asarak vatandaşları sağlıklı yaşama davet etti.

Sağlık Bakanlığı ile ortak hareket ederek insanları sağlıklı yaşama teşvik ettikleri için mutlu olduklarını ifade eden Forum AVM Halkla İlişkiler Müdürü Esma Sezer “3 Ekim dünya yürüyüş günü etkinlikleri kapsamında, Sağlık Bakanlığı ve Alışveriş Merkezleri Derneği’nin ortak kararı sonucu biz de Forum Trabzon Alışveriş olarak desteklemeye karar verdik. Sağlık Bakanlığı’nın açıklamasına göre, günümüzün en yaygın hastalıklarından biri obezite ve ruh sağlığı. Dolayısıyla buna dikkat çekmek için halkımızı ve çocuklarımızı spora yönlendirmek, sporun hem fiziksel sağlıklarına hem de ruh sağlıklarına iyi geleceğini bildiğimizden böyle bir konuya dikkat çekmek istedik. Bu yüzden AVM’ deki yürüyen merdivenleri ve yürüyüş bantlarını 15 dakikalığına durdurup, konuya dikkat çekmek ve yürüyüşe heveslendirmek için bir katkıda bulunalım istedik” diye konuştu.

Uygulamanın sağlıklı yaşama dikkat çekmesi açısından faydalı olduğunu dile getiren AVM müşterisi Mehmet Şahin “İnsanlar şimdiki sistemde özellikle Türkiye’de spora önem vermiyorlar. Yürüyen merdivenlerin bu duruma dikkat çekmesi açısından durdurulması çok güzel. İnsanlar bir yere giderken 100 metrede bile araba kullanır hale geldi. Kimse yürüyüş yapmıyor. Ben bir futbolcuyum, insanlara en azından sabahları yarım saat yürüyüş yapmalarını öneriyorum. AVM’lerde yürüyen merdivenlerin varlığı yaşlılar için güzel ama gençlerin normal merdivenleri kullanmalarını öneriyorum” dedi.