Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) 29 ilde 190 iş yeri ve 17'si konut olmak üzere toplam 207 taşınmazı açık arttırma ile satışa çıkarıyor. Taşınmazlar yüzde 12-25 peşin, 120-180 ay vade seçenekleriyle sunulacak. 

TOKİ'den yapılan yazılı açıklamada 14 Temmuz 2016 tarihinde açık arttırma yapılacağı duyuruldu. Açıklamada, iş yerlerinin yüzde 25 peşin ve 120 ay vade, konutların ise yüzde 12 peşin, 180 ay vade ve yüzde 25 peşin 120 ay vade seçenekleri ile satılacağı bildirildi.

İSTANBUL KAYABAŞI, HALKALI'DA İŞ YERLERİ
İstanbul Başakşehir Kayabaşı'nda 3, 15, 16, 19 ve 21. bölgeler ile Halkalı Hadımköy ve Gaziosmanpaşa Taşoluk'ta büfeler ve iş yerleri, Ankara Eskişehir Yolu Turkuaz Vadisi'nde komple spor tesisi, Adana Kışla Mahallesinde kentsel dönüşüm çerçevesinde inşa edilen 43 iş yeri, Denizli Pamukkale Karahayıt'ta 10 termal pansiyon, Kırşehir Kaman'da pazar alanı ve alışveriş merkezinde iş yerleri, Konya Ilgın'da çarşı iş yerleri satışa sunulacak taşınmazlar arasında bulunuyor.

YÜZDE 25 PEŞİN, 120 AY VADE İLE İŞ YERİ
Taşınmazların açık arttırmada yalnızca vadeli olarak satışa sunulacağı belirtilerek, Adana-Kozan, Seyhan Şambayadı, Yüreğir Akkuyu, Yüreğir Kışla Mah., Aksaray-Taşpınar, Ankara-Ayaş Hacırecep, Turkuaz Vadisi Spor Salonu, Balıkesir-Bandırma 2. etap Edincik, Kayacık, Çankırı-Çerkeş, Korgun Uludağ, Çorum, Denizli-Karahayıt, Diyarbakır-Bismil, Erzincan-Çayırlı, Üzümlü Bayırbağ, Gaziantep-Beylerbeyi, Giresun-Güce, Iğdır-Tuzluca, İstanbul-Halkalı 501/2, GOP Taşoluk, Kayabaşı 3, 15, 16, 19 ve 21. bölge, Kahramanmaraş-Afşin, Kastamonu-Ağlı, Kayseri-Bünyan, İncesu Süksün, Yahyalı, Kırıkkale-Balışeyh, Kırşehir-Kaman, Konya-Ilgın, Manisa-Salihli Taytan, Mardin, Nevşehir-Hacıbektaş 2. etap, Niğde-Bor Kızılyer, Çamardı 3. etap, Tokat-Dedeli, Trabzon-Zağnos ve Yozgat-Sarıkaya 2. etap projelerinde yer alan iş yerlerinin yüzde 25 peşin 120 ay vade ile satılacağı açıklandı.

NEVŞEHİR ÜRGÜP'TE YEREL MİMARİDE KONUT SATIŞI
Adana-Sarıçam Sulucak, Eskişehir-Vadişehir 2.etap, Kırıkkale-Bahşılı 4. etap, Nevşehir-Ürgüp, Sivas-Yenimahalle ve Trabzon-Akçaabat projelerinde yer alan konutların ise yüzde 12 peşin 180 ay vade ile alıcıya sunulacağı duyuruldu.

ANKARA ALTINDAĞ'DA 120 AY VADE İLE KONUT
Ankara-Altındağ, Kayseri-Merkez 6. bölge ve Osmaniye-Yeşilyurt projelerinde yer alan konutların da yüzde 25 peşin 120 ay vade seçenekleri ile açık arttırmada satışı gerçekleştirileceği, açık arttırmanın başvurularının yetkili bankalar aracılığı ile 29 Haziran-14 Temmuz tarihleri arasında kabul edileceği ifade edildi.