Trabzon Büyükşehir Belediyesi ile TOKİ’nin ortaklaşa yaptığı Zağnos Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında vadinin güney kısmında yapılan 226 konut Hamamizade İhsan Bey  Kültür Merkezi’ndeki kura çekiminin ardından hak sahiplerini buldu. Tabakhane, Zağnos ve Çömlekçi kentsel dönüşüm projesinde hak sahibi olan vatandaşlara verilen konutlar için noter huzurunda çekiliş yapıldı.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu yapılan kura çekiminin ardından evlerine kavuşan vatandaşlara hayırlı olsun dileklerini iletirken, “Söz verdiğimiz gibi Zağnos Vadisi Kentsel Dönüşümü’nün tamamlanması adımlarını sürdürürken, 226 konutun Zağnos, Tabakhane Vadileri ve Çömlekçi’de hak sahibi olan vatandaşlarımız için kura çekimi yapılmak suretiyle konutları belirlenmiştir. Hak sahiplerinin yeni sıcak yuvalarında oturmaya başlayacak olmaları bizleri fazlasıyla mutlu etmiştir. Yeni evlerinin hayırlı olmasını, aileleriyle ömür boyu mutlu huzurlu bir yaşam sürmelerini dilerim.   Hemşehrilerimize yaptığı fedakarlıktan ötürü teşekkür ederken, kentsel dönüşümlerin ülkemizde ve şehrimizde lokomotifi olan TOKİ’nin Başkanı Sayın Ergün Turan’a, Sayın milletvekillerimize,  Sayın bakanlarımıza, Sayın Başbakanımıza ve Sayın Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. 

Trabzon’u tarihine saygı göstererek çarpık yapılaşmadan ve gecekondulaşmadan kurtarıp, dünyanın en yaşanabilir kentlerinden birisi yapma yolunda gayretlerine bundan sonra da devam edeceklerini kaydeden Başkan Gümrükçüoğlu, bu anlamda belediyede imar ve fen işleri ile tüm birimlerde çalışan mimar, mühendis ve teknik personele teşekkür etti.