DSİ ile ortak yürütülen proje kapsamında daha önce Zağnos Vadisi dere üzerinde yapımı tamamlanan iki adet tersip bendine ilave olarak iki adet daha tersip bendi yapılıyor. Derelerin getirdiği toprak ve atıkların önlenmesi amacıyla Zağnos Vadisi’nin güney kısmında Çamoba Köyü’nde yapımları sürdürülen tersip bentlerinin yapım işini DSİ yürütürken, söz konusu alandaki kamulaştırmaları ise Trabzon Belediyesi gerçekleştiriyor.

TOKİ ile ortaklaşa yapılan Zağnos ve Tabakhane Kentsel Dönüşümlerinin tamamlanmasına paralel olarak Zağnos ve Tabakhane derelerinin üzerlerinin açılması çalışmaları tamamlanmış olacak. Projelerin tamamlanması ile Zağnos ve Tabakhane derelerinin tertemiz akması sağlanacak.

Öte yandan Trabzon Belediyesi, kent genelinde yağmur ve kanalizasyon sularının ayrılması için başlattığı proje çalışmalarını tamamladı. 2013 yılında yapım ihalesinin gerçekleştirilmesi ile Trabzon’da yağmur ve kanalizasyon suları ayrı ayrı deşarj edilecek. Bu projenin gerçekleşmesi ile birlikte Trabzon hem çağdaş ve modern bir modern altyapıya kavuşacak hem de sahiller daha temiz bir duruma gelecek.

Konuyla ilgili bilgi veren Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Zağnos ve Tabakhane derelerinin üzerlerini açarak bu iki önemli vadiyi tekrar eski kimliklerine kavuşturmayı amaçladıklarını belirterek, "Derelerin üzerinin açılması çalışmasına paralel olarak İller Bankası tarafından yapılan yağmur ve kanalizasyon sularını ayrılması proje çalışması tamamlandı. Yağmur ve kanalizasyon ayrıştırma çalışmalarını Çamoba Köyü'ne uzatarak o bölgedeki kanalizasyon sularının dere yatağına karışmasının önüne geçmeyi amaçladık. Bu amaçla daha önce iki adet tersip bendi yaptığımız Zağnos Vadisi güzergahında yeni iki adet tersip bendinin yapımına başlandı. Bu projeyi DSİ ile ortaklaşa yapıyoruz. Zağnos ve Tabakhane Vadilerinde yapılmakta olan ve bitme aşamasına gelen Dere Islahı Projesi’nin tamamlanmasıyla vadiler gerçek kimliğine kavuşacak ve iki vadimizdeki derelerimiz özgür akacak" dedi.