TRABZON (AA) - ATİLLA KURTOĞLU - Trabzon'un Maçka ilçesinin yüksek kesimlerinde ve Zigana Dağı'nda kar yağışı ile doğa beyaza bürünürken doyumsuz manzaralar ortaya çıktı.

Trabzon'un yüksek kesimlerde dün geceden itibaren kar yağışı etkili oldu. Maçka ilçesinin yüksek kesimleri ile Gümüşhane ve Trabzon arasında ulaşımın sağlandığı Zigana Dağı'nda da kar etkisini gösterdi.

Doğasıyla her mevsim görenleri büyüleyen Zigana'da, etrafın beyaza bürünmesinin ardından doyumsuz manzaralar ortaya çıkarken, bazı çobanlar kışa hazırlıksız yakalandı.

Bölgede 35 senedir hayvancılık yapan Yahya Şimşek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu yıl karın erken yağdığını ifade etti.

Sürüsüyle 5 gündür yolda olduğunu anlatan Şimşek, "Hayvanlarımı 15 gün daha burada otlatmak zorundayım. Sürüde 500 koyun var, karın erken düşmesine bakarsak bu kış çok zor geçecek gibi, bu sene kışa hazırlıksız yakalandık." dedi.

Maçka ilçesinde 30 yıldır hayvancılık yapan İbrahim Okumuş ise sürüsünde yaklaşık 800 küçükbaş hayvan olduğunu, kışın bu yıl erken geldiğini kaydetti.

Daha önce böyle bir durumla karşılaşmadıklarını ifade eden Okumuş, "Ben 30 senedir buradayım, kışın bu kadar erken geldiğini hiç hatırlamıyorum. Allah'tan hayırlısı diyelim artık. Ne olacak, nasıl yapacağız bilmiyorum. İyi ki hayvanlar için çayırı erken aldım." diye konuştu.

Kar yağışı esnasında çok sayıda vatandaş da otomobilini yolun kenarına çekerek hatıra fotoğrafı çektirdi.

Turizm işiyle uğraşan Murat Altıntaş, işi gereği sürekli gezdiğini ama bu tarihte Trabzon'a hiç kar yağdığına şahit olmadığını söyledi.