Gümüşhane’de merkeze bağlı Arzularkabaköy Beldesi ve Torul ilçesine bağlı Zigana Dağında yer alan Gümüştuğ köyünde aynı gün içerisinde örtü ve orman yangını gerçekleşti. 
İlk yangın merkeze bağlı Arzularkabaköy beldesinde gerçekleşti. Saat 15.00 sıralaıdnda Beldenin Balkaya mevkiinde önceki yıllarda katı atıkların döküldüğü yerin bitişiğinde başlayan yangında yaklaşık 2 dönümlük alanda örtü yangını şeklinde gerçekleşti.
Çöpten çıktığı tahmin edilen yangının ardından Arzularkabaköy Beldesi itfaiyesi, Orman İşletme Müdürlüğüne ait ekipler, Gümüşhane Belediyesi itfaiye ekipleri, yöre sakinleri ve Jandarma ekipleri yangına müdahale etti.
Bölgede bulunan kuru otların ve gevenlerin hemen tutuşması nedeniyle biranda yayılan yangın alanda bulunan bazı çam ağaçlarını da etkiledi.
Yangınla ilgili bilgi veren Arzularkabaköy Belediye Başkanı Necati Uçan, saat 15 sıralarında çıkan yangının olduğu bölgeye araç ulaşmaması nedeniyle insan gücüyle yangını söndürdüklerini söyledi.
Yangının çöpten çıktığını düşündüklerini belirten Uçan, “Yangının büyümemesi için ekiplerimiz sabaha kadar bekleyecek. Çok az ağaç yandı. Önemli bir kaybımız yok bu noktada” dedi.



GÜMÜŞTUĞ KÖYÜNDE DE YANGIN ÇIKTI
Aynı gün içerisinde ikinci yangın ise Torul ilçesine bağlı Gümüştuğ köyünde gerçekleşti.
Köyün Yayıkçılar Mahallesinin üst kesiminde ormanla bitişik noktada çoban ateşinden çıktığı tahmin edilen yangın 19.50 sıralarında başladı. Yangını gören vatandaşların ihbarı sonucu bölgeye çok sayıda itfaiye aracı sevk edilirken, rüzgarın ters esmesi yangının büyümesinin önüne geçti.
Yaklaşık 4 hektarlık alanda etkili olan yangına müdahale etmek için bölgeye gelen Torul Orman İşletme Müdürü Aziz Altınışık, bozuk sarı çam ve mera alanında yangının örtü yangını şeklinde olduğunu, sürünücü ardıç ve çeküm denilen ağaçların zarar gördüğünü söyledi.
Yangının ardından bölgede ağaçlandırma faaliyetlerine hemen başlayacaklarını kaydeden Altınışık, “Yangın 19.50 sıralarında başlamış. Arkadaşlarımız 25 dakika içerisinde buraya ulaştı. Mevsimlik çalışan ve çıkış verilen orman işçileri dahi buradaki söndürme çalışmasına katıldı. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi.



Altınışık, yangının çıkış sebebinin çoban ateşinden olabileceğini belirterek kesin çıkış sebebi için gün ışığıyla birlikte bir çalışma yapacaklarını sözlerine ekledi.
Yangın haberini alınca bölgeye giden Torul Belediye Başkanı Nidai Köroğlu ise itfaiyeye ihbarın 20.30 sıralarında geldiğini belirterek, yangına müdahale için ekip çıkardıklarını söyledi. Gümüşhane, Kelkit ve Şiran Belediyelerinin de ekipleri yola çıkardığını fakat rüzgarın ters yönden eserek yangının hızını kesmesi sonucu bahse konu itfaiye ekiplerinin geri döndüğünü dile getiren Köroğlu, “Şuanda 2 bin 347 metre rakımdayız. Allah’a çok şükür ki çok büyük bir kaybımız olmadı. Halkımızın bu konudaki duyarlılığına teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.
Gümüştuğ köyü muhtarı Bekir Çubukçu ise Yayıkçılar Mahallesinin üst kısmında gerçekleşen yangını haber alır almaz ilgili ve yetkililere bilgi vererek köylülerle birlikte alana çıktıklarını ve yangının büyüklüğünü orada fark ettiklerini söyledi.