Trabzon'da evden kaçmayı alışkanlık haline getiren genç kızı ailesi zincirle bağlamasına rağmen durduramadı. Her seferinde bir yolunu bulup kaçan kızı aile, Reşit olmayan kızı alıkoymak suçlamasıyla, kızın sevgilisi hakkında dava açarak durdurabildi.

OKULU BIRAKTI EVDEN KAÇTI
Trabzon'da bir liseye devam ederken tanıştığı 34 yaşındaki Soner Ö ile arkadaş olan ve evlilik hayalleri kurmaya başlayan 16 yaşındaki Ebru E'nin bu hevesi önce okulu asmasına , ardından evden kaçmasına kadar gitti. Sık sık Soner Ö ile buluşmak için evden kaçan Ebru E sevgilisiyle iş yerinde buluşmaya başladı. Genç kızın sürekli evden kaçmasını önleyemeyen aile genç kızı zincire vurarak tutmaya çalıştığı iddia edildi. Buna rağmen genç kızı durduramayan aile, sonunda sevgilisi Soner Ö hakkında reşit olmayan kızı alıkoymak suçlamasıyla dava açtırdı.

ABİM ZİNCİRE BAĞLADI
Trabzon 1. Sulh ceza mahkemesinde görülen davada konuşan Ebru E "Ben okula gittiğim dönemde sanıkla tanıştım. Öncelikle arkadaş şeklinde ilişkimiz vardı. Daha sonra da bu ilişkimiz duygusal olarak devam etti. Bu dönem içerisinde sürekli olarak sanığın işyerine gidip gelmeye başladım. Bu nedenle de okulu aksattım. Sonra onda kalmaya başladım. Bu nedenle abim beni zincirleyerek dışarı çıkmama engel olmak istedi. Yine kaçmayı başardım Daha sonra ise bir ev kiralayarak 3-4 ay birlikte kaldık. Sanık benim cahilliğimden faydalanarak benimle birlikte olduğu için kendisinden şikâyetçiyim" dedi.

KAYIP İLANI VERDİ
Görülen davada kızının sanık Soner Ö ile tanışmasının ardından devamlı evden kaçtığını ve 4 ay hiçbir haber alamadığından yakınan baba Fikri E " 4 ay boyunca eve gelmeyen kızımı bulabilmek için internet sitelerine ve gazetelere kayıp ilanı verdim. Bu kayıp ilanını gören Soner Ö ise kızımı eve gönderdi. Reşit olmayan kızımla 4 ay boyunca birlikte olan kişiden şikayetçiyim." Dedi
Reşit olmayan kızı alıkoymak suçlamasıyla 6 aydan 2 yıla kadar hapis istemiyle hakkında dava açılan Sanık Soner Ö ise, sevgilisine sürekli olarak ailesinin yanında kalmasını ve evden kaçmamasını söylediğini belirterek, "ben kendisini uyardım. Ama o hiç dinlemedi" dedi