Geleneksel büyük buluşmaya Trabzon ve tüm ilçelerinin yanı sıra Artvin, Rize, Ordu, Giresun, Gümüşhane, Erzurum, Samsun, Kocaeli, Düzce, İstanbul, Ankara, Malatya, Bursa, Sakarya, Antalya ve İzmir gibi illerden de yoğun katılım oldu. Yurt dışında özellikle bu tarihlerde aynı soyadı taşıyan aile mensupları da izin tarihlerini büyük buluşmaya denk getiriyor. 
13 yıldır kesintisiz olarak buluşan Kalaycıoğulları Derneği’nin bu yılki şenliğine Onursal Başkan, 17 ve 18’inci dönem Ankara Milletvekili Göksel Kalaycıoğlu da katılarak aile bireylerini onurlandırdı.  Kalaycıoğlu yaptığı açıklamada “Ailemizle gurur duyuyorum. Bu birlik ve beraberlik tüm halkımıza örnek olmalı. Yüzyıllardan beri Kalaycıoğulları bulundukları ve yaşadıkları yerlerde hep sözü geçen, etkin, sevilen ve saygı duyulan insanlar olmuşlardır. Özellikle çocuklarımızın ailemizin tarihi ile gurur duymalarını istiyorum. Bulundukları memlekete her anlamda katkıları olan aile mensuplarımızın inanıyorum ki gelecek yıllarda da bizim yaptığımız gibi vatana ve millete hizmeti,  öncelikli göreceklerinden şüphem yoktur.“dedi.  
Diğer illerden gelen katılımcıların da söz aldığı buluşmada dernek başkanı Av.Adnan Kalaycı bu yıl şenlikte Şanlıurfa Suruç ve Adıyaman’da yaşanan terör olayları nedeniyle müzik  ve eğlencenin olmadığını belirterek;  birlik, beraberlik ve dayanışmanın herkese örnek olması gerektiğini vurguladı. 
7’den 70’e tüm aile mensuplarının tanışıp kaynaştığı, sohbet ettiği, özellikle çocukların tanıştırılarak gelecekte daha güçlü aile olmasının alt yapısının oluşturulmaya çalışıldığı büyük buluşma, çeşitli etkinliklerle son buldu.