Gümüşhaneliler Derneği Başkanı Muhammet Sözen'in açıklaması şu şekilde;

"Trabzon Ticaret ve Sanayii Odası ile Trabzon Vergi Dairesi tarafından düzenlenen ihracaat ve vergi rekortmenleri töreninde, kendisi kazanırken ülkesine ve milletine de kazandıran, onbinlerce istihdam sağlayan onlarca firmamız ödüle layık görülmüştür. Hepsini ayrı ayrı tebrik ediyorum. Avrupa kriz ile boğuşurken, dünya attığı her adımda kılı kırk yararken, korkmadan profesyonelce çalışarak bu zor dönemde devletine vergisini düzenli bir şekilde verip o kürsüye çıkmak kolay değil. Sadece bu küsrüdekilerlede sınırlı değil taktir edilmesi gerekenler, sıralamaya girememesine rağmen Trabzon ve ülkemiz adına Trabzon'da büyük işler yapan vergisini ödeyip istihdam sağlayan onlarca şirket var. Onlarda ileride bu kürsülerde yerlerini alacaklar. Onlarıda tebrik ediyorum.
Biz Gümüşhaneliler Derneği olarak Trabzon'daki ödül töreninde ayrı bir gururu ve onuru, Trabzon-Gümüşhane dayanışmasının en yalın halini görmenin mutluluğunu da yaşadık.
Derneğimizin yönetim kurullarında görev alan Gümüşhaneli hemşerimiz ve derneğimizin yönetim kurulu üyeleri 2010 yılı kurumlar vergisi sıralamasında zirveye çıkmışlardır. 
Vergi rekortmenleri sıralamasında Gümüşhaneli hemşerilerimiz ve derneğimizin denetçilerinden Necmettin Aytekin ile Tufan Aydoğan'ın sahibi olduğiu NATA İnşaat 1., yine Gümüşhaneli hemşerimiz ve derneğimizin eski yönetim kurulu başkanlarından Naci Orhan ve oğlu Yalçın Orhan'ın sahibi olduğu Or-Na İnşaat 2. ve son olarakta Gümüşhaneli hemşehrimiz ve derneğimizin mevcut yönetiminde görevli Ekrem Sağlam'ın yönetim kurulu üyesi ve ortağı olduğu Anadolu  Özel Sağlık Hizmetleri ismiyle İmparial Hastanesi 9. sıraya  sıraya oturmuştur. Gümüşhaneliler Derneği olarak 3 hemşerimizide tüm Gümüşhaneli hemşerilerim adına tebrik ediyor, başarılı çalışmalarının devamını diliyorum"