Özel sektör ekler serimin Bayburt ayağı için; gelişmekte olan ilimizi adım adım gezdim.

Hazırladığım 36 sayfalık ekonomi çalışmamı Sonnokta Gazetesi ile dağıttım.

Şimdi de sizler için ise Bayburt nereye gidiyor başlıklı yazımı aktarmaya çalışacağım.

Bayburt, yüzünü Erzurum’a dönmüş vaziyettedir. Bayburt’un Trabzon’a mı yoksa Erzurum’a mı ihtiyacı var. Bunu Bayburt’lu işadamlarına sordum.

İlin ikimi sert insanları ise ılımlı. Ancak kentin gelişmesi, kalkınması için ikliminin benzediği Erzurum’a değil de bölgenin lideri Trabzon’a daha yakın olması gerektiğini gösteriyor. Şimdi çok soru
çok cevaba gerek yok. Çünkü izlediğim Bayburtlu işadamları zeki olduklarını gösterdiler.

Araştırmama ilin mülkü amiri vali ile başlamak istedim. Ama ‘Her yiğidin yoğurt yiyişi farklıdır’ cevabı beni şaşırttı. Gerçi sayın valimizi ekonomide değilde ekonominin dışında ki her ortamda, üstelik te tüm kamu personelinin katılmalarını şart koştuğu toplantılarda aramam gerekirmiş. Bi sonraki araştırmamda bu yolu izleyeceğim.

Neyse Bayburt, bu günlerde tarihi dönemden geçiyor. Cumhurbaşkanımızı okul dönemlerinde şirketinde çalıştıran kişi Bayburtlu idi. ‘Ben Bayburt’un vekiliyim’ demesi ve maliye bakanının

Bayburt vekili olması bundandır.  Ve en önemlisi Bayburt’un Kalkınmada Öncelikli Yöreler Kapsamına alınması da vefanın bir eseridir.

Hani dedim ya Bayburtlu zekidir. İş dünyası temsilcileri teşvik yasasından fazla bir şeyler beklemiyorlar. Sebebini ise kısaca GÖÇ olarak tanımlıyorlar. Çünkü Bayburt’ta kalan istihdam edilecek genç işsizler fazla ama belirli bir işte çalışmayı düşünmüyorlar.   İŞKUR projeleri onlara daha cazip geliyor. Öncelikle göç durmalı ki genç işsizler Bayburt’ta kalıp teşvik yasasından kazanılacak
fabrikalarda çalışacak imkanı bulsunlar ve İŞKUR’a gerek duymasınlar. Bunu ilin eksikliği olarak gördüm.

Bir başka konu kış mevsiminin uzun (6 ay) geçmesidir. Organize Sanayi Bölgesi boş duruyor. Trabzonlular ( Kahvaltı Dünyası ve Yılmaz Çay) yatırım yapmasalardı hepten boş görünecekti.

Tarihi Bayburt taşını işleyen sanayicileri ise bulabilmek inanın zor. Ayrıca rakipleri arttı. Ne yapsınlar Bayburtlu Bayburt taşına sahip çıkmıyor ki.

Bu karamsar havada karamsar haberlerden bahsetmek istemezdim. Ama Bayburt bir Karadeniz Bölgesi illerinden biri durumunda ve bizlerde sahip çıkmalıyız. Trabzon’da bilindiği gibi 2 adet

Bayburt derneği faaliyet gösteriyor. Birçok Trabzonlu Bayburt’a yatırım yaptı. Salmankaş Tüneli ile Araklı Bayburt 1 saate indi. Değmez mi?

Neden hala Trabzon tercih edilebilir il değildir, anlamak mümkün değil!...
 
4 GOL, TARİHİ SEYİRCİ İŞTE ŞENOL GÜNEŞ KOMPLEKSİ

Tam 50 yıl önce idi. 3 amatör takımın birleşmesiyle Bordo Mavi renkler doğdu.

Trabzonspor.

Trabzonspor, belki de kurulduğu günden bu yana oynadığı karşılaşmalarda kazandığı galibiyetler, Pazar akşamı kazandığı 4-0 lık galibiyetin gölgesinde kaldı. Çok keyifli bir maçtı.
Yeni stadımızda bir çok eksikliklerin olduğu muhakkak. Bu sorunların çözümü ise fazla zaman almayacağını düşünüyorum.  Ki kapasitesi 41 bin olan stadımız Pazar akşamı gelen 23 bin kişinin üzerine çıkmasın.

Şimdi bile gelen 23 bin kişi gerçekten tarihi bir olaya tanıklık etmenin gururunu yaşadılar. Yani mutlu olduk hep birlikte.
Maçta golleri atan Castillo, Yusuf Yazıcı ve Uğur Demirok tarihe ilk maçta gol atan sporcular olarak tarihe geçtiler.

Böylece HÜSEYİN AVNİ AKER devri kapandı ve ŞENOL GÜNEŞ devri başlamış oldu.

Artık 41 bin kişinin aynı anda zevkle izleyeceği maçlar yeni komplekste bizleri bekliyor.
Hayırlı olsun, kutlu olsun

TRABZONSPOR