Bursa İl Milli Eğitim Günleri kapsamında Biyoloji öğretmenlerine yönelik olarak gerçekleştirilen eğitim panelinde yumurtayla ilgili bir soruyla karşılaşan Biyoloji öğretmenleri, yaptıkları heyecanlı tartışma ile adeta okul yıllarına geri döndü.

Bursa Gazi Anadolu Lisesi koordinatörlüğünde gerçekleştirilen eğitim paneline, Vali Yardımcısı Eyüp Sabri Kartal ve İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar da katıldı. Panelde konuşan Vali Yardımcısı Eyüp Sabri Kartal, öğretmenlerin öğrencileri motive etmesinin önemi üzerinde durdu. Öğretmenlerin öğrencilere hitabetlerinin ve onları bir yere konumlandırmalarının, derse erken girip geç çıkmalarının dahi motive etmeye yeteceğini belirten Kartal, gerçeği lafı dolandırmadan söylemenin de öğrencilerin derse olan ilgilerini ve sahiplenme duygularını güçlendireceğini belirtti.

İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar ise, öğretmenliğin bahsedildiği gibi ayda 15 saat derse girilerek yapılan bir meslek olmadığını vurgulayarak, öğretmenlerin ders öncesi ve sonrası yaptıkları çalışmalarla, adeta 7/24 öğrencileri düşünmek zorunda olduğunu, özel hayatını bile öğrencilerine göre dizayn etmek zorunda olduklarını belirtti.

BİYOLOJİ ÖĞRETMENLERİ OKUL YILLARINA GERİ GÖNDÜ

Panelistlerden Yrd. Doç. Dr. Mızrap Bulunuz’un yumurtayla ilgili sorusu Biyoloji öğretmenlerini adeta öğrencilik yıllarına götürdü. Yumurtanın içindeki civcivin gelişimi sürecinde yumurtanın kütlesinin artıp artmayacağı konusunu hararetle tartışan Biyoloji öğretmenleri, büyük heyecan yaşadı. Biyoloji biliminin yaşamın kendisi olduğu yönünde görüşün ağır bastığı panelde, Biyoloji dersinde temelin lise yıllarında atıldığı belirtildi. Konuşmacıların öğrenmeyi etkileyen en önemli faktörün öğrencinin ön bilgisi olduğu söylediği panelde öncelikle zihinsel sondaj yöntemiyle öğrencinin durumunun değerlendirilmesi ve buradan alınacak bilgiler çerçevesinde uygulanacak öğretim yöntemleriyle öğrenmenin en iyi biçimde sağlanacağı anlatıldı.

Panelde ayrıca Biyoloji dersiyle ilgili öğrenci ve öğretmen anketleri paylaşıldı. Anketlere göre güncel yaşamı ilgilendiren konular ile öğretmen sevgisinin başarıyı artırdığı görüldü. Anketlerde ayrıca Biyoloji dersinin görsel ve deneysel işlenmesinin ilgiyi artıracağı görüşü belirtiliyor.

Panelin sonunda organizasyonda emeği geçenler ile konuşmacı olarak katılanlara plaketleri verildi.