Osmangazi Belediyesi tarafından düzenlenen “Osman Gazi’yi Anma ve Bursa’nın Fethi Şenlikleri” kapsamında yaşatılan bin yıllık kına eğlencesi, renkli görüntülere sahne oldu.

DAĞ-DER Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen kına eğlencesi öncesi gençler, protokolü, Çakırhamam önünden davul ve zurna eşliğinde oynadıkları Yörük oyunları ile karşıladı. Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar ve DAĞ-DER yönetimi ile çok sayıda vatandaşın katıldığı kına eğlencesi, halk oyunları ekiplerinin ateş etrafındaki oyunları ile başladı. Kadınların, binanın üst katındaki salonda sergilediği oyunlarına, davetliler alkışları ile eşlik etti. Gelinlerin kınasının geleneksel türküler eşliğinde yakılmasının ardından, dağ yörelerine ait oyunlar oynandı. Halk oyunları ekibinin danslarına Başkan Dündar da eşlik etti.

Köy düğünleri ile birlikte değerlerimizi gün yüzüne çıkartarak yaşamaya çalıştıklarını belirten Başkan Mustafa Dündar, herkesin bu etkinliklerin içerisinde olduğunu söyledi.

Başkan Dündar, “Bu etkinliği sadece Osmangazi Belediyesi yapmıyor. Bursa’da yaşayan ve ben Bursalıyım, Yörüğüm, Türkmenim diyen herkes doyasıya yaşıyor. Eskiden ne yaşamışsak, yozlaşmış olanları bir kenara bırakarak, bunların aslını bulup, aslını yaşamak istiyoruz” dedi.

DAĞ-DER Başkanı Mustafa Bay ise gerçekleştirdikleri gelenekten dolayı çok mutlu olduklarını dile getirerek, emeği geçenlere teşekkür etti.