Cumhurbaşkanı Adayı ve HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş Manisa’da halka seslendi.
Demirtaş, konuşmasının bir bölümünde Gediz Nehri yerine defalarca Büyük Menderes nehrinin adını kullanarak büyük bir gafa imza attı. Cumhurbaşkanı Adayı ve HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Manisa’nın merkez ilçelerinden Yunusemre’de Horozköy Meydanı’nda coşkulu bir kalabalığa hitap etti. Demirtaş’ın mitingi öncesi meydanı dolduran vatandaşlar Demirtaş’ı halaylar çekerek karşıladı. Cumhurbaşkanlığı adaylığı için Manisalı seçmenlerden destek isteyen Demirtaş, seçmenlerin sandık başına giderek oy kullanmalarını istedi.
Soma’daki maden faciasında hayatını kaybeden 301 maden şehidini saygıyla andığını belirten Demirtaş, “Kendi içimizden çıkan birini Çankaya’ya gönderirsek, o zaman özgürlüğün, kardeşliğin ve adaletin önü açılmış olacak. Çankaya’yı eğer biz alırsak, sizin adınıza orada ben görevimi yaparsam kesinlikle taşeron işçi yasasını anayasa mahkemesine götüreceğim. Taşeron uygulaması artık Türkiye’de bitecek ve biz bunu kabul etmeyeceğiz” dedi.
Demirtaş konuşmasında liderlerin üsluplarına da dikkat çekerek şunları söyledi: “Kullanabildikleri tek dil küfür ve halk dilidir. Bakın bize yıllardır bölücü terörist diyenler, biz yıllardır Türkiye’yi adım adım dolaşıp, kardeşliği, barışı aşılarken, onlar ülkeyi birbirine düşman haline getirdiler.”
Diğer iki adayla ilgili olarak, “İşte Manisa’nın ne nehirlerini biliyorlar ne de derelerini” diyen Demirtaş, Manisa’nın çevre sorunu haline gelen Gediz nehri yerine Aydın’dan geçen Büyük Menderes ismini kullanarak büyük bir gafa imza attı. Demirtaş şunları söyledi:
“Büyük Menderes artık canlı yaşamının bile olamayacağı bir atık suya dönüşüyor. Bütün fabrika atıkları, sanayi atıkları Büyük Menderes’e akıyor ve kimse de demiyor ki yaşamın kaynağı olan bütün bu tarlaları, bağ bahçeleri canlı tutan bu su kurursa kirlenirse, bu topraklara verim getirmezse ne olacak? Nehirler kirlenmiş, çiftçiler ürün yetiştiremiyor, nehrin suyunu kendi tarlasına bile veremiyor bu hükümetin umurunda bile değil. işte bir halk başkanı olursa, cumhurbaşkanı olursa kimse nehirlerimizi, derelerimizi kirletemeyecek.”
Demirtaş mitinginin ardından karayolu ile İzmir’e hareket etti.
(İHA)