Dilimizde duygularımızı anlatabileceğimiz çok güzel kelimeler var. Günlük konuşmalarımızda bazı erozyonlar olurken bu kelimelerde de ciddi karmaşıklıklar ortaya çıkıyor. Bunları, anlamlarının derinliğine bakmadan her yerde kullanır hale geldik. Bunlar,  çok özel, çok anlamlı, çok değerliler. Sizlerin de bir nebze dikkatini bu duruma çekmek istedim.
       Bu kelimeleri hangi anlamda kullandığımız düşündürüyor insanı. Ya da kullandığımız kelimeye yüklediğimiz anlamın farkındamıyız. Bunların, çoğu tek kişiye kullanabileceğimiz özellikte ve derinlikte iken sorumsuzca ya da başka etkileşimler yaratmak için nasıl kullanıyoruz. Herkese söylediğiniz kelimeyi en özelimize neden söylüyoruz. Ya da en özelimize söylediğimizi herkese neden söylüyoruz. Böyle yaparak, bu kelimeleri ‘’gerçek’’ anlamıyla hak edenlere haksızlık etmiş olmuyormuyuz.
Durum böyle olunca şu geliyor akla,

  • Kelimelere bizim yüklediğimiz anlam mı geçerli yoksa kelimenin kendi anlamı mı?

  • Kelimeler mi anlamsızlaşıyor .

  • Bizler mi anlamları yok ediyoruz.

  • Ya da gerçekten herkes hayatımız da o kadar değerlimi

  • Bu sorular daha da arttırılabilir tabiki.

Bu kelimelerden bazıları,
Aşkım, Canım, Hayatım, Bir tanem, Canım benim, Fıstığım, Güzelim, Bebeğim, Kuzum, vs gibi
Örnek:
“Bebeğim” kelimesi, ‘kan bağıyla sizinle ilişkisi olan küçük çocuk’ ve o çocuğun size ait olduğu anlatan, özel hissettiren bir anlamı ifade ediyor. Bunun haricinde kullanılacağı her durum yanlış değilmidir.
‘’Aşkım’’  Aşık olduğum insana “Aşkım” derken aynı zamanda çevremdeki herhangi birine de “Aşkım” diye hitap ediyorsam, aslında aşık olduğum kişiye haksızlık etmiş olmuyormuyum.
Buraya bir sürü örnek yapabiliriz…
Sosyal ağlara bakıyorum insanlar, insanların durumlarına bakmadan çok kolaylıkla bunları yazabiliyor. İş yerlerine bakıyorum, herkes herkese bu kelimeleri kullanabiliyor. Kafeteryalara bakıyorum her masadan duyabiliyorsun. Kim kime neden bunu söyler.  En sevdiğine canım benim diyorsun, bir bakıyorsun alakasız biri de ona canım benim diyor. Anlayamıyorsun bu kimin Canı… Ha bir de bunlara samimi ve saf temizlik olarak bakanlar var. Bana bunlar biraz saçma geliyor.
Niye mi?  Beni ne gibi sevdiğini anlayamıyorum, CANIM BENİM….. J ondan…. Sen anladın mı şimdi. Ben ‘’Canım Benim’’ deyince ne demek istedim.
Nihayetin de derim ki, Herkese olduğu anlamı ifade edecek kelimeler kullanalım. Bunları böyle kullanmak inandırıcı olmadığı gibi değerini de kaybettiriyor.
Sevgilerimle.
Not: Elvan İmamoğlu Aydıntan arkadaşıma da katkısından dolayı teşekkür ederim.