Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından başlatılan ve Bakanlık olarak bizim uygulamaya koyduğumuz proje ile 11 ilde 200 bin adet çınar ağacını yıl sonuna kadar toprakla buluşturmayı hedefliyoruz” dedi.
Orman ve Su İşleri Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü (OGM) tarafından yürütülen 2016 Çınar Yılı Projesinde sona yaklaşıldı. Proje hakkında bilgi veren Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu "İlk kısımda vatandaşların yoğun olarak kullandığı ibadethaneler, mezarlıklar, okullar, diğer kamusal kurum ve kuruluşların bahçeleri ile park, bahçe ve şehir içi yol kenarlarının uygun olan yerlerine çınar fidanları dikildi. İkinci kısımda da şehirlerarası yollarda fidanlar toprakla buluşacak, bu yollar ’Çınar Yolları’ olarak güzelleşecek" değerlendirmesinde bulundu.

"BİZLER BU FİDANLARI GELECEK İÇİN DİKİYORUZ"
Projede ilham kaynağının Osmanlı Devleti ile özdeşleşen çınar ağaçlarının uzun ömürleri ve dayanıklılığı olduğunu kaydeden Bakan Veysel Eroğlu "İlk dikimler 21 Mart 2016 tarihinde Cumhurbaşkanımızın katılımı ile Dünya Ormancılık Günü’nde gerçekleştirildi. Bizler bu fidanları gelecek için dikiyoruz. Bu sebeple her türlü bilimsel verileri kullanıp, atmosfer şartlarını gözeterek dikimleri gerçekleştiriyoruz. Ayrıca, vatandaşlarımızın çınara duyduğu saygı ve sevgi de beni oldukça memnun etti" ifadelerini kaydetti.

İKİ KARAYOLU HATTI ’ÇINAR YOLU’ OLACAK
İki kısımdan oluşan 2016 Çınar Yılı Projesi kapsamında İstanbul’a 100 bin; Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bursa, Bilecik, Kütahya ve Afyonkarahisar’a 10’ar bin çınar ağacının dikilmesi hedefleniyor. Sona doğru yaklaşan projede ilk aşamada toplam 121 binden fazla fidanın toprakla buluştuğu kaydedildi.
İkinci kısım çalışmaları çerçevesinde ’Söğüt-Bilecik-Osmaneli-Pamukova-Adapazarı-İzmit-İstanbul-Kırklareli-Edirne’ ile ’Söğüt-Bozüyük-İnegöl-Bursa-Karacabey-Bandırma-Biga-Çanakkale-Tekirdağ-Edirne’ karayolu güzergahlarında fidan dikimine başlandı. Çalışmaların hava şartlarına bağlı olarak yıl sonunda bitirilmesi planlanıyor.
(İHA)