Sezon başından beri yeniden yapılanma dedik, yeni bir takım dedik ve sabır gösterilmesini dile getirdik. Ama deplasmanlarda son iki maçta "Karabükspor ve Alanyaspor" maçlarında alınan farklı sonuçlardan sonra artık ortaya çıkan olumsuz görüntülerin sorgulanması gerekiyor. Çünkü Alanya ve Karabük, Süper Lig'e yeni çıkan iki takım! Bu maçta her iki teknik adamın oyun stratejilerini göz önüne getirdiğinizde Ersun Yanal'ın harakiri yaptığını söyleyebiliriz. Yanal artık şu gerçeği görmeli, şu an elindeki kadro, rakip alanda baskı kurup rakibi hataya zorlayacak ve pozisyonlar üretecek oyunculardan kurulu bir ekip değil.

Savunmanın göbeğinde Durica ve Mustafa Yumlu tek hamleli ve önde yakalandıklarında arkalarına rahatlıkla sarkılabilen iki isim. Orta alanda Aytaç ve Okay gibi aynı özellikte yani top rakipteyken mücadele eden top kendilerine geldiğindeyse pas hataları olan iki isim. Okay, ilk yarıda bir iki kez Karabükspor ceza alanına kadar gelmeye çalıştı. Özellikle maçın ikinci yarısının başlamasıyla birlikte oyundan düştü.

En önemli sorun ise Mehmet Ekici'nin görev yeri. Israrla kenarlarda görev verilmesini anlayamıyorum.Farkı yaratabilecek tek oyuncu. Baskı altında topla buluştuğu içinde etkisiz ve verimsiz oldu. İkinci yarı ise Muhammet Demir sola geçti, Mehmet Ekici, Suk'u destekleyen oyuncu oldu ama çok dağınık bir görüntü içerisinde oldukları için o da arkadaşlarına ayak uydurdu. İlk yarının son 15 dakikalık bölümünde Trabzonspor adına sinyaller geldi ama ikinci yarıya çıkarken Yanal'ın orta alandaki zaafı görüp oyuncu seçimi yapması gerekliydi. Özellikle ilk golden sonra sahada çok dağınık bir takım vardı.Karabükspor bu dağınık görüntüyü çok iyi değerlendirerek çabuk ve etkili çıkışlarla kendileri için tarihi bir farkı elde ettiler. Yeni transferlerden geleceğe dönük olarak sadece Bero'nun ilk 11'de olması, Castillo, Ibanez ve Onazi'nin yedek beklemesi de düşündürücü.