Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, yabancı ülkeleri Rusya'nın iç işlerine karışmamaları konusunda uyardı.

Yeniden devlet başkanı seçildikten sonra ilk ulusa sesleniş konuşmasını yapan Putin, Rus ailelere 3 çocuk tavsiyesinde bulundu, manevi değerlere vurgu yaptı, hükümet yetkililerinin yabancı bankalarda hesap açmasını yasaklayacak bir yasa çıkarılması gerektiğini söyledi.

Putin, parlamentoda yaptığı ulusa sesleniş konuşmasında, dünyanın bir geçiş döneminde olduğunu anlattı.

"Önümüzdeki yıllar sadece Rusya için değil, bütün dünya için belirleyici olacak" diyen Putin, geçiş döneminde doğal kaynakların yanı sıra insan kaynakları için de çatışmalar yaşanabileceği öngörüsünde bulundu.

Artan tüketimin, ancak üretim düzeyini artırmakla karşılanabileceğini kaydeden Putin, bunun için yeni teknolojilere ve buluşlar yapacak beyinlere gerek duyulduğunu belirtti.

Parlamentodan Rus vatandaşlığına geçişin kolaylaştırılmasını isteyen Putin, Rusya'ya beyin göçünün önünün açılması çağrısında bulundu.

Rusya'nın karşı karşıya bulunduğu yaşlanma problemine de dikkat çeken Putin, ülkenin gücünü koruyabilmesi için standart Rus ailesinin 3 çocuklu olması gerektiğini savundu.

Putin, "Eğer bir millet kendini koruyamıyor ve yenileyemiyorsa, ideallerini ve hedeflerini kaybetmişse, parçalanması için bir dış düşmana ihtiyacı kalmaz" dedi.

Vladimir Putin, Rusya'nın çesitli etnik grupların yaşadığı tek bir millet olduğunu, bu milletin bütün fertlerinin Rus olduğunu kaydetti, ırkçılığın Rusya'nın bütünlüğü için bir tehdit olduğunu vurguladı.

Maneviyatın önemine dikkat çeken Putin, geleneksel değerleri temsil eden kurumlara desteklerini artıracaklarını belirtti, Rus Ortodoks kilisesine daha fazla devlet desteği sağlayabileceklerini ima etti.

Rusya'nın ekonomisini ve askeri gücünü artırma sözü veren Putin, dışarıdan demokrasi dersine ihtiyaçları olmadığını söyledi. Putin, dışarıdan para alan ve dış güçlere çalışan kimsenin Rusya'da siyaset sahnesine girmemesi gerektiğini de vurguladı.