Burgaz'daki Sarafovo havaalanında gerçekleştirilen saldırıyla ilgili bilgi veren Bulgaristan İçişleri Bakanı Tzvetan Tzvetanov, otobüse turist gibi binen canlı bombanın üzerinden sahte sürücü ehliyeti çıktığını söyledi. Tzvetanov, ehliyetin, ABD'nin Michigan eyaletinde düzenlendiğini belirtti.

Saldırganın kimliğinin belirlenmesi için DNA örneği ve parmak izi alındığını ifade eden Tzvetanov, sürdürülen uluslararası soruşturmaya Mossad ve FBI'ın da katıldığını söyledi.

İçişleri Bakanlığı daha sonra saldırganın havaalanı güvenlik kameralarıyla çekilmiş görüntülerini de yayınladı. Bakan Tzvetanov, bu sırada gazetecilere yaptığı açıklamada bermuda şort giyen ve sırt çantası taşıyan saldırganın "kendisini diğer turistlerden ayırt etmeyi sağlayacak herhangi bir şüpheli durumu olmadığını" belirtti.

KURBANLAR ARASINDA TÜRK ŞOFÖR DE VAR
Burgaz Belediye Başkanı Dimitar Nikolov, ölenlerin arasında Türk kökenli Bulgaristan vatandaşı Mustafa Kösöv'ün bulunduğunu açıkladı. 36 yaşındaki Kösöv'ün saldırıya uğrayan otobüsün şoförü olduğu bildirildi.

Burgaz hastanesine kaldırılan yaralı turistlerden hamile bir kadının ise doktorların tüm çabalarına rağmen gece saatlerinde hayatını kaybettiği belirtildi.

İRAN'DAN İSRAİL'E YANIT
İsrail, saldırının ardından İran'ı suçladı.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, patlamanın Arjantin’de 85 Yahudi’nin ölümüne yol açan bombalı saldırının 18’inci yıldönümünde gerçekleştirildiğine dikkat çekerek, her iki saldırının da İran tarafından gerçekleştirildiğini ileri sürdü. İran’ın son aylarda Hindistan, Gürcistan, Tayland, Kenya ve Kıbrıs’ta Yahudilere saldırı girişiminde bulunduğunu hatırlatan Netanyahu kanıt göstermedi ama “bütün oklar İran’ı gösteriyor. Bu İran’ın bir terör saldırısıdır. İsrail İran’ın terörine en sert biçimde karşı koyacaktır ” dedi.

İran devlet televizyonu, İsrail'in iddialarını "saçma ve sansasyonel" olarak niteledi.